2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nagyot drágulhat a zöldségek és a gyümölcsök ára a boltokban

Hirdetés

Nagyot drágulhat a zöldségek és a gyümölcsök ára a boltokban

Ugyan a gyümölcsösökben is megemelkedtek a termelői árak Európában, az energiaválság a zöldségtermesztőket sokkal súlyosabban érintette. Ennek oka, hogy megdrágult az üvegházak fűtése – ha azok nem lennének, a kontinens télen importra szorulna.

A rezsiköltségek emelkedése nyomán a zöldségek ára kétszer olyan gyorsan nőtt 2022-ben, mint a gyümölcsöké. Uniós összehasonlításban egyébként Magyarországon drágult a legjobban a zöldségek és a gyümölcsök ára.

Előbbiek esetében az uniós átlagos áremelkedés kétszeresét, míg az utóbbiaknál közel ötszörösét tapasztalhatták a hazai fogyasztók, írja a Napi.hu.

Hirdetés

A kertészeti ágazat érdekeit képviselő európai szervezet, a Freshfel azt írta, a zöldségek és a gyümölcsök még mindig olcsó élelmiszernek számítanak, arról nem is beszélve, hogy egészségesek is. Az elszálló árak a háztartások bevásárlási szokásait is megváltoztatták: a kevésbé gyakori, ám nagyobb bevásárlások váltak jellemzővé – írták.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/14/zoldseg-gyumolcs-dragulas-aremelkedes-vasarlas-energiavalsag-inflacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új fizetési lehetőség az Aldinál

Új fizetési lehetőség az Aldinál

A ROKSH megújult online felülete tovább növeli az ALDI online bevásárlásélményét. A felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető …