2023. december 12., keddMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.12. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nagyon félnek ettől a magyarok, sokaknak érdekes lehet rá a biztosítás

Hirdetés

Nagyon félnek ettől a magyarok, sokaknak érdekes lehet rá a biztosítás

Az MBH Bank reprezentatív kutatást végzett a magyar lakosság körében, amelyben a biztosítási szokásaikat vizsgálta. A nyilatkozók közel háromnegyede (71 százalék) még mindig elsősorban a biztosítás díjára koncentrál a döntés során, de egyre jelentősebb azok aránya, akik a szerződésbe foglalt szolgáltatások (36 százalék) vagy a megbízhatóság (31 százalék) alapján választanak biztosítást. A megkérdezettek több mint fele tisztában van azzal, hogy biztosításokat akár a bankjukon keresztül is meg lehet kötni, ugyanakkor csak 26 százalékuk jelölte meg fontosként az online ügyintézés lehetőségét.

Felkészülés a váratlan helyzetekre

A lakosság 59 százaléka amellett, hogy biztosítást köt, önerővel is készül arra, ha valami nem várt esemény történne. A biztosításkötési hajlandóság erre az esetre a lakosság körében magas (51 százalék), és az életkor előre haladtával pedig egyre nő a biztosítással rendelkezők aránya (a 18-26 évesek 41 százaléka, az 54-65 éves korosztály 59 százaléka rendelkezik biztosítással). A kutatásból kiderül, a legtöbben (82 százalék) lakásbiztosítást kötnek.

Ezt az igényt szolgálja ki az internetes térben elkövetett csalások esetére köthető biztosítás, amelyről azonban a válaszadók 72 százaléka még sohasem hallott, pedig rendkívül hasznos eszköz a visszaélések megakadályozására. Az Extra Csoportos Biztosítás amellett, hogy biztosítja az internetes vásárlásokat, ha például a termék hiányosan vagy sérülten érkezne meg, jogi és informatikai segítséget is nyújt a digitális térben történő visszaélésekre, de akár az elveszett vagy eltulajdonított bankkártyával vagy mobiltelefonnal történő visszaéléseknél is használható.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20231024-digitalis-csalas-felelem-biztositas-mbh.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …