2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nagy Mártonról puskázott az Európai Bizottság elnöke?

Hirdetés

Nagy Mártonról puskázott az Európai Bizottság elnöke?

Ursula von der Leyen beszédében elmondta, hogy a lépések az EU Green Deal elnevezésű ipari tervének részét képezik, amelynek célja, hogy Európa legyen a tiszta technológiák és az ipari innovációk otthona. „Ennek megvalósítása érdekében egy új, nettó zéró ipari törvényt fogunk előterjeszteni – fogalmazott az Európai Bizottság vezetője, aki hozzátette:

A cél az, hogy a beruházásokat a teljes ellátási lánc mentén a stratégiai projektekre összpontosítsuk. Különösen azt fogjuk megvizsgálni, hogyan lehet egyszerűsíteni és felgyorsítani az új, tiszta technológiákat gyártó telephelyek engedélyezését.

Az Európai Unió attól tart, hogy az európai vállalatok az Egyesült Államokba költöznek, ahol 369 milliárd dollárral támogatják a környezetbarát termelést. Ezért az EU is pénzt fog biztosítani az iparának – mondta Ursula von der Leyen a Reuters beszámolója szerint. „Ahhoz, hogy az európai ipar vonzó maradjon, versenyképesnek kell lennünk a jelenleg az EU-n kívül elérhető ajánlatokkal és ösztönzőkkel” – mondta.

A bizottság elnöke megjegyezte, hogy mivel a 27 tagú unióban nem minden ország rendelkezik azonos kapacitással a vállalatok támogatására, az állami támogatások kizárólagos alkalmazása tisztességtelen versenyhez, „széttöredezettséghez” vezethet, ami károsítaná az EU egységes piacát.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/17/ursula-von-der-leyen-europai-bizottsag-elnoke-nagy-marton/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt …