2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nagy Márton: Nagy kérdés, hogy az emberek mit szólnak majd a gyógyszer-automatákhoz

Hirdetés

Nagy Márton: Nagy kérdés, hogy az emberek mit szólnak majd a gyógyszer-automatákhoz

A bejelentésen elhangzott, hogy a szövetség 2020 óta a kabinet stratégiai partnere, és a MAGYOSZ összesen 25 tagot számlál, ebből 17 hazai gyártó. A tagvállalatok gyógyszereikkel segítik az emberek gyógyulását, az egészségük megőrzését,

a beruházásaikon keresztül pedig aktívan támogatják Magyarország versenyképességét.

Hirdetés

A megállapodás célja a gyógyszeripar és a magyar gazdaság versenyképességének növelése, továbbá a kormány és a MAGYOSZ közötti együttműködés további elmélyítése az idei magyar EU-elnökség keretében, amely által a hazai gyógyszeripar fontossága és az európai értékláncok megerősítésének jelentősége is előtérbe kerül.

Az együttműködés területeit az alábbiak szerint lehet összefoglalni:

  • gazdaságfejlesztés – különös tekintettel az ipar, ezen belül a gyógyszeripar – jövőbeli irányainak, stratégiájának meghatározása,
  • a magyar gyógyszergyártás versenyképességének erősítése,
  • a közép- és hosszú távú egészségipari politikai elvek meghatározása,
  • termelékenységjavítás a szektorban,
  • a foglalkoztatáspolitika gyógyszeripari vetületei,
  • a gyógyszer-kereskedelem fejlesztési lehetőségeinek értékelése,
  • a gyógyszerellátást érintő, a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó jogszabályok kidolgozása, vizsgálata és értékelése.

Nagy Márton annak adott hangot, hogy nagyon fontos a mostani megállapodás. „Ezzel szeretnénk szimbolizálni azt, hogy a magyar gyógyszeripar fontos iparág.” A hazai gyógyszergyártás több mint 120 évre tekint vissza, a szektorban „nemzeti bajnokaink is vannak. A MAGYOSZ munkájára szükség van” – mondta a tárcavezető.

A miniszter kiemelte, a magyar orvosok és a gyógyszeripari szereplők messzire viszik az ország hírnevét. A fejlesztésekre fordított források 20 százalékát a gyógyszeripar kapja. „Ez magyar hozzáadott érték, a magyar GDP-t növeli és hosszú távon képes meghatározni az ország gazdaságát.” A gyógyszeripar megfelelően képes ellátni a magyar lakosságot. „Szuverén, nem mástól függő termékekről beszélünk, hanem saját iparpolitikáról, amelyben a gyógyszeripar élen jár.” Nagy Márton aláhúzta:

A kormány versenyképességi stratégiájában a gyógyszeripar „nagyon erősen képviseli magát”.

Az  előrejelzések a globális gyógyszeripar jelentős növekedését vetítik előre a következő években, „így a piac rendelkezésre áll” – összegezte a nemzetgazdasági miniszter.

Greskovits Dávid Lajos MAGYOSZ-elnök kiemelte, hogy 2024 kiemelten fontos a kormánynak és a szektornak. Bíznak abban, hogy az iparágban az idei év áttörést hozhat. Emlékeztetett arra, hogy a nagy hozzáadott értékhez a beruházásokon túl a szellemi termékre is fontos figyelni. A tudatos fejlesztések és támogatások jelentősen javítják a magyar gazdaság tevékenységét.

Leszögezte, hogy az iparág 15 ezer embert foglalkoztat.

A MAGYOSZ elnöke kifejtette, a magyar gazdaság versenyképesség érdekében kiszámítható környezet megteremtésére és fenntartására kell fókuszálni.

<img id="kep_szerkfoto_image_56533033" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5653/56533/565330/56533033_995cf10b22db590f2ab6facd36193471_wm.jpg" loading="lazy" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/28/gyogyszeripar-gyogyszergyar-nagy-marton-kormany-egyuttmukodes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vegyesen mozgott a forint pénteken

Vegyesen mozgott a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon – írja az …