2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nagy Márton: a magyar GDP 5,5 százaléka jön az akkugyárakból, de lesz ez még 10-11 százalék is

Hirdetés

Nagy Márton: a magyar GDP 5,5 százaléka jön az akkugyárakból, de lesz ez még 10-11 százalék is

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerint a magyar GDP öt és fél százalékát az akkumulátoripar adja – erről a miniszter az iconFeszt Gazdaságpolitikai Konferencia és Fesztivál eseményen beszélt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcalon az MTI beszámolója szerint. A tárcavezető elmondta, hogy Magyarország éves szinten 10 milliárd euró (közel 4 ezer milliárd forint) értékben exportál akkumulátorokat és kapcsolódó termékeket.

Nagy szerint a tervezett nagy akkugyárak beindulásával akár a 10-11 százalékra is emelkedhet az ágazat hozzájárulása a hazai GDP-hez, amivel az egész világon a “legjobbak leszünk”. Az elektromos autókról elmondta, hogy látszik az ágazat lassulása, de Európában nagy a töredezettség a miniszter szerint. A piac két-három év múlva lendülhet fel újra – vélekedett Nagy Márton.

A nemzetgazdasági miniszter arról is beszélt, hogy a jövőben szelektívebb és szigorúbb hozzáállás várható a kormány részéről azzal kapcsolatban, hogy honnan fogadnak vendégmunkásokat. Nagy szerint csak arra a területre engednek be vendégmunkásokat, ahová magyar munkaerő nem jut.

Hirdetés

Már több vendégmunkás van Magyarországon a Fülöp-szigetekről és Vietnámból, mint Romániából és Szlovákiából

Az autó- és az akkugyárakban dolgozik sok külföldi, egyre többen jönnek Ázsiából Magyarországra – elemzett az MNB.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240628_Nagy-Marton-GDP-akkumulatorgyar#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztésére

Nagy István agrárminiszter bejelentése szerint a nagyobb, komplex projekteket támogató, Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című felhívást …