2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nagy csokimikulás-kóstolót tartott az Index

Hirdetés

Nagy csokimikulás-kóstolót tartott az Index

A csoki nem kérdez. A csoki megért – ahogy arra Leitner Olga idézete is rávilágít. A csokoládé bizonyítottan képes az egyenlőség megteremtésére: kortól, nemtől, élethelyzettől teljesen függetlenül ugyanakkora boldogságban részesíthet. Persze ez sem feltétlen igaz, mert vannak olyan csokik, amik nagyon nagy csalódást okoznak – ezt bátran kijelenthetjük közel 20 csoki kóstolása után. Tény, a gyártók képesek arra, hogy emberek tucatjainak dobják fel a napját, azonban vannak, akik mégsem élnek ezzel, sőt egyesek botrányosan rossz csokit gyártanak. (Tiszteletünk a kivételnek!)11

Galéria: Nagy csokimikulás kóstolót tartott az IndexFotó: Kaszás Tamás / Index

Hirdetés

CSOKITESZTÜNK SORÁN igyekeztünk MINÉL TÖBB típust MEGKÓSTOLNI (NEM TUDOM, HOGY EZ KINEK AZ ÖTLETE VOLT A SZERKESZTŐSÉGBEN, DE örök hálám).

Egy szabály volt, hogy előtte együnk (őszintén ezt sem bántam), hiszen a szakértők szerint csokoládét nem szabad éhesen kóstolni. Eddig sose gondoltam, hogy a csokit ilyen sok tényező figyelembevételével lehet csak értékelni, de a teszten részt vevő 5 bajtársam is inkább már csak ette volna.

A pontozást csokinként négy kategóriában végeztük: értékeltük a látványát, illatát, tapintását és természetesen az ízét. Mindezt tízes skálán tettük, így összesen negyven pontot lehetett szerezni.

Egyesével érkeztek szerelmünk tárgyai, és nézzük is, kik voltak ők! 

1. Milka Gingerbread – Mivel vak kóstolás volt, így csak most szembesülök azzal, hogy név szerint melyikről mi volt a vélemény. Az első darabokat sem az illat, sem az íz alapján nem sikerült felismernünk. Abban biztosak voltunk, hogy egy igazi különlegességgel indult a teszt (vagy csak már nagyon vártuk). Elsőre az illata nem igazán nyerte el a kóstolók tetszését, kinézetre pedig olyan volt, mintha a Mikulás éppen a kisdolgát intézné, de összességében jónak ítéltük. Ennek 22-23 pontot adtunk átlagosan.

DSC3618

Fotó: Kaszás Tamás / Index

2. Milka Oreo White Choco – Meglehetősen bizarr látványt nyújtott ez a csoki, amikor felszolgálták, hiszen fehér alapon fekete pöttyökkel volt borítva a csokimikulás, mintha bárányhimlős lenne. A fehér csoki nagyon megosztott minket, és az illata olyan volt, mintha egy „1,5 órás focimeccs után valakinek a lábába” kellett volna beleharapni. Ennek ellenére voltak, akik egyenesen zseniálisnak nevezték ezt a csokit – mondjuk, akik ezt megjegyezték, nem is nagyon fociznak.

DSC3627

Fotó: Kaszás Tamás / Index

3. Milka Alpine Milk – Sajnos ez a mikulás is a fakanál áldozata lett, mivel a csapat apró darabokat kóstolt. Már az illatból rögtön kitaláltuk: ez bizony Milka, amely hozta is az elvárásokat.

DSC3628

Fotó: Kaszás Tamás / Index

4. Boci mazsolás, földimogyorós, zselés drazsés – Ennek a csokinak volt eddig a legjobb illata, és mindenkinek ízlett. És itt jött a feketeleves: a benne rejtőző golyócskák elég megosztók voltak a kóstolók körében, bár ne tették volna bele. „Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért ront el valaki el egy finom csokit. Bűntény.” 

DSC3629

Fotó: Kaszás Tamás / Index

5. Kinder – A Kindert is azonnal felismertük a jellegzetes belső fehér rétegről. Az az édes gyerekkor, amikor csak foci meg Kinder volt, semmi politika, részvény vagy jegybanki alapkamat. Semmi, csak guruljon a labda, némi Kinderrel. Na ilyen, amikor egy terméken emberek nőnek fel, emlékek százai fűznek ehhez a csokihoz. Az utolsó darabja is elfogyott. Közel 40 pontra értékelte mindenki.

DSC3632

Fotó: Kaszás Tamás / Index

6. Diabon Szerencsi csokoládé fruktózzal – Gondoltunk azokra is, akik a cukormentes verziókat keresik. De a visszajelzések kicsit sem kedveztek ennek a csokinak: „ennek íze sincs”, „fúúú, ezt vigyétek innen”, „undorító”, sőt „ennél én is jobbat csinálok két cikk között”. Nem igazán voltunk elragadtatva, jobban tennék, ha inkább más receptúra szerint készítenék ezt a terméket. 

DSC3633

Fotó: Kaszás Tamás / Index

7. Vadász – Kinézetre sok minden volt, csak csokimikulás nem, inkább hasonlított egy pogány bálványra. 20 pontot pedig senkinél nem ért el. Hol van az eredeti Vadász-íz, amelyet gyerekként mindannyian megszerettünk? 

DSC3634

Fotó: Kaszás Tamás / Index

8. Smarties – Hozták a kötelezőt azon túl, hogy ők is csokimikulást árulnak, de nem néz ki annak. Az ízbe nem tudtunk belekötni. Nekünk nem engedték, hogy kávéval is kipróbáljuk, de kifejezetten jó lehet. A pontszámok nem tükrözték, hiszen senkinél nem érte el a 30 pontot. Ennek ellenére erős versenyzővel volt dolgunk.

DSC3635

Fotó: Kaszás Tamás / Index

9. KitKat – Abszolút nyert szinte mindenkinél. Végre csokimikulást kaptunk, és látványra, illatra, tapintásra, ízre is megfelelő volt. Teljesen rendben volt ez a csoki. Pontszámok tekintetében pedig felfért a dobogóra is.

DSC3636

Fotó: Kaszás Tamás / Index

10. Figaro – Ha valaki szeretne botrányos csokit enni, vagy esetleg estére az anyósát vagy apósát várja, ez a tökéletes választás. Egyszerűen nem értem azt a gyártót, aki beruház egy csokigyártósorra, és ezt tudja kihozni belőle. 

Várjuk a szerkesztőségi címünkre azoktól a leveleket, akiknek ez a csoki ízlik, változtatás nélkül közölni fogjuk az érveiket.

MG 0625

Fotó: Kaszás Tamás / Index

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/27/csokimikulas-teszt-karacsony-mikulas-edesseg-csoki/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hasztalan lehet Észak-Korea narancsfényű készpénzfertőtlenítő berendezése

Az észak-koreai kormány tavaly májusban országszerte elrendelte a gyógyszertáraknak, hogy vásárolják meg a bankjegyek fertőtlenítésére …