2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mutatjuk, melyek most a legnépszerűbb márkák az interneten

Hirdetés

Mutatjuk, melyek most a legnépszerűbb márkák az interneten

Egy friss kutatás összesítette, hogy a 2022 márciusáig tartó 12 hónapban mely márkákra kerestek rá a legtöbben a Google-ben, világszerte. A BusinessFinancing csapata ebben az évben azokat a cégeket vizsgálta, melyek valamilyen konkrét terméket vagy szolgáltatást értékesítenek. Így több nagy technológiai óriás (mint a Google vagy a Meta) kimaradtak a listából – írja a Visual Capitalist.

Az eredményeket két nagy kategória szerint összesítették. Egyrészt az átlagos havi keresések alapján, másrészt országos bontásban. Így jöhetett ki, hogy míg a Netflix nyerte az országos bontást (92 országban ez volt a legkeresettebb márka), addig az összesített keresések versenyét az Amazon nyerte. Utóbbi csupán 32 országban került az első helyre, viszont összesen 335 millió 400 ezer keresést ért el, szemben a Netflix 140 millió 200 ezres havi átlagos keresésszámával – a Netflix ezzel az ezüstérmet szerezte meg.

Hasonlóan alakult a videójátékok iparága is, ahol az Epic Games 122 országban uralta a kereséseket, míg a második helyen álló Nintendo mindössze 22 országban került az élre.

A gyorsétterem-láncoknál viszont nagyobb volt a verseny, itt az első helyen álló KFC 83 országban győzött, miközben a második McDonald’s 40 országban volt a legkeresettebb márka. A szoros versenyt az is mutatja, hogy a havi átlagos keresési számok tekintetében viszont a McDonald’s nyert.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220915-marka-vallalat-internet-kereses.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

A közlöny 159. számában a távhőszolgáltatónak értékesített távhő árának, valamint a lakossági felhasználónak és a …