2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mutatjuk, mely weboldalakra voltak a hazai internetezők kíváncsiak júliusban

Hirdetés

Mutatjuk, mely weboldalakra voltak a hazai internetezők kíváncsiak júliusban

Az internetes tartalmak auditálását jelenleg a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) végzi, amelynek célja – csakúgy, mint a televíziók esetében a Nielsen Közönségmérésnek vagy a rádióknál a Kantar Hoffman – M-Meter konzorciumnak – olyan médiafogyasztási mérőszámok és adatok előállítása, amelyeket mindenki elfogad és használ. 

A DKT hivatalos ajánlása alapján a mérésben szereplő weboldalak havi teljesítményét a napi átlagos látogatottsági adatok alapján érdemes rangsorolni, ez adja a legpontosabb képet a hazai oldalak méretéről, azok népszerűségéről. A felállított sorrend alapján érdemes tovább vizsgálódni: beszédes az egyes website-okon mért aktivitás is, ezt leginkább az oldalletöltés, illetve az oldalon eltöltött idő adataival lehet leírni. Az adatokból jól látszik, hogy meglehetősen vegyes a kép a hazai szereplők tekintetében. 

Ha azt vizsgáljuk, hogy naponta átlagosan hány látogatója volt az adott weboldalnak július során, akkor a mérőszámok közül a valós felhasználószámot, angolul a real user (RU) számot kell figyelnünk. 

3 TOP10 hazai website

Hirdetés

Fotó: Index

A napi átlag felhasználószám alapján felállított lista első három helyén az Index, a Blikk és az Origo kapott helyet. Érdekesség, hogy amíg a harmadik helyezett Origo és az ötödik helyet elfoglaló Időkép között mindössze hetvenháromezer egyedi felhasználó a különbség, addig az Időkép és a hatodik Telex között ez a szám már 247 ezer olvasót jelent naponta átlagosan. 

A felhasználószám fontos, de a közösségi média által dominált hírfogyasztási piacon beszédesebb, hogy az oldalt meglátogató felhasználók hány tartalmi oldalt „fogyasztottak”, azaz olvastak vagy néztek meg. Az oldalletöltési adatokat vizsgálva a listában több komoly változás is történt. 

6 TOP10 hazai website oldalletöltései

Fotó: Index

Ezt a rangsort fölényesen az Index vezeti. Az előző listán harmadik helyezett Origo a második helyre lépett fel, míg az Időkép az ötödik helyről a harmadikra. Ennek az összehasonlításnak a nagy vesztese egyértelműen a Blikk, ők a második helyről a hatodik helyre csúsztak vissza. 

Egy másik minőségi mutató az oldalon eltöltött idő. Ennél a mutatószámnál is visszatérünk a napi átlag szerinti rangsorra, hiszen ez a szám mutatja meg, hogy átlagosan egy nap alatt hány percet töltenek az olvasók az oldalakon. 

<img id="kep_szerkfoto_image_44603520" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/03/latogatottsagi-adatok-gemius/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb rendkívüli intézkedést vezetett be a magyar kormány

Újabb rendkívüli intézkedést vezetett be a magyar kormány

„A háború és a brüsszeli szankciók által okozott energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel …