2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mutatjuk, honnan érkezhet Elon Musk újabb kiszemeltje

Hirdetés

Mutatjuk, honnan érkezhet Elon Musk újabb kiszemeltje

Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla nyitott egy bányacég felvásárlására, amennyiben ezzel hatékonyan tudják támogatni az elektromos autók gyártásához szükséges nyersanyagkészletet – írja a Mining.com.

Musk bejelentése nem meglepő, mivel az elektromos autók iparágában egyre nagyobb aggodalmat jelent, hogy a jövőben nem lesz elegendő olyan kulcsfontosságú fémekből, mint a lítium, a nikkel vagy a réz.

A bányaipari szereplők közül többen megjegyezték, hogy egy bányacég felvásárlása sokkal kevesebbe kerülne, mint az a 43 milliárd dollár, melyet Musk a Twitter megvételére fordít.

A Teslának egyébként egyebek mellett a Ganfeng Lithiummal és az Albemarle Corp nevű céggel vannak lítium-szállítási megállapodásai – a Piedmont Lithiummal tavaly felfüggesztették a megállapodást. Emellett a Vale és a Talon Metals szállít nikkelt a vállalatnak.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220511-elon-musk-elektromos-auto-tesla-banya-fem.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

Körülbelül 54 vállalatnak van megállapodása a Gazprom Exporttal, vannak közöttük nagy, közepes és kisvállalatok. Adataim …