2022. augusztus 14., vasárnapMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.14. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Most nem éri meg hitelt felvenni, felhők fölé emelkedtek a kamatok

Hirdetés

Most nem éri meg hitelt felvenni, felhők fölé emelkedtek a kamatok

A Magyar Nemzeti Bank kedden tette közzé a háztartási és vállalti hitelek június havi jegyzésének statisztikáit. Ebből jól látszik, hogy lakáshitelre, a személyi kölcsönre és a babaváró hitelre is egyre kevésbé támaszkodnak a magyarok a májusi adatokhoz képest, ami előjele lehet a lakosság menekülésének az adósságok elől.

Az európai energiaválság és az infláció miatt végrehajtott megszorítások miatt az emberek kénytelenek meghúzni a nadrágszíjat és faragni saját kiadásaikon. Ennek pedig úgy tűnik, az lesz az egyik módja, hogy nem vesznek fel újabb hitelt, hogy a törlesztőrészlet ne legyen egy újabb kiadás a családi kasszában – írja a Pénzcentrum.

Mindhárom nagy hitel igénylése visszaesett

A személyi hitelekben még nem drasztikus a visszaesés májushoz képest, de már jól látható jelei vannak. Májusban 52,27 milliárdért, míg a nyár elején összesen 52 milliárd forintért vettek fel az emberek személyi kölcsönt, az egy évvel korábbi adatokhoz képest viszont még mindig több személyi kölcsönt vesznek fel az emberek. Tavaly június végén ez az adat mindössze 47,86 milliárd forintról szólt, vagyis egy év alatt 9 százalékos növekedést mutatott.

A három nagy hitel összevetéséből az látszik, nemcsak a személyi kölcsönök jegyzése torpant meg, de a babaváró kölcsön és a lakáshitelek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/04/hitel-szemelyi-kolcson-babavaro-lakashitel-novekedes-kamat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn jelentette be, hogy 300 millió forintos bírságot kapott a Ryanair …