2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Moratóriumban van? Megkeresi a bankja!

Hirdetés

Moratóriumban van? Megkeresi a bankja!

Péntektől nyílik meg a jelenleg még moratóriumban lévő lakossági és vállalati ügyfeleknek a lehetőség, hogy bejelentkezzenek a hiteltörlesztési moratórium újabb, 2022. június 30-ig tartó időszakára. A korábbi, alanyi jogon elérhető moratóriummal szemben az ügyfeleknek személyesen vagy a bank internetes oldalán kell a kormányrendeletben meghatározott nyomtatványon kérniük, hogy továbbra is a moratóriumban maradjanak. A lehetőség október 31-ig áll nyitva, aki addig nem kéri a moratórium folytatását, elesik a lehetőségtől.

GettyImages-462746177

Fotó: Akos Stiller / Bloomberg / Getty Images Hungary

Számításaink szerint azoknak az ügyfeleknek, akik átlagos összegű lakáshitellel bírnak, a soron következő nyolc hónapnyi hosszabbítás azt hozza majd, hogy a moratórium miatt felvállalt többletterhük akár negyven százalékkal megugorhat. A fentiek miatt jelzi a kormány, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Magyar Bankszövetség is egyöntetűen, hogy a moratórium újabb hosszabbítása már valóban csak azoknak jelent segítséget, akik nem tudnák folytatni a törlesztést. Minden más ügyfélnek csak feleslegesen vállalt többletterhet jelent a további moratórium. A jegybanki és a pénzintézeti felmérések, illetve bankszámlaadatok alapján a moratóriumban lévő lakossági ügyfelek közül tíz-húsz százalék az a kör, ahol a jövedelmi helyzet alapján észszerű a moratórium folytatásán gondolkodni.

Hirdetés

Indokolni kell a maradást

A moratórium meghosszabbításáról szóló kérelemben meg kell jelölni, milyen jogcímen kéri az adós, hogy a védernyő alatt maradhasson.

Lakossági ügyfelek esetében kérhető a hosszabbítás, ha az igénylő vagy a vele egy háztartásban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2021/09/28/hitelmoratorium-bankok-hitel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb elbocsátásokra kényszerül a makói gumigyár

Újabb elbocsátásokra kényszerül a makói gumigyár

A pandémia gazdasági hatásai és az autóipar strukturális átalakulása egyszerre sújtja a makói ContiTech Fluid …