2020. április 1., szerdaMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Moratóium ide vagy oda, a végrehajtókhoz került tartozásokat továbbra is vonják

Hirdetés

Moratóium ide vagy oda, a végrehajtókhoz került tartozásokat továbbra is vonják

A kormány a koronavírus-járvánnyal kapcsoaltos gazdasági lépései között sokat tett azért, hogy a járvány okozta válság alatt állásukat és jövedelmüket elvesztő magyarok ne menjenek tönkre, többek között bevezették a hitelek törlesztésére vonatkozó moratóriumot, kilakoltatási moratóriumot, felfüggesztették az adótartozások behajtását, könnyítettek bizonyos szektorok és a kisadózók nagy részének adóterhein. Viszont egy csoport kimaradt a könnyítésekből:

Hirdetés

azoknak, akiknek a hiteltartozása egy végrehajtónál van, annak a fizetéséből vagy a nyugdíjából továbbra is vonják a tartozását.

Minderre a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar világított rá a végrehajtóknak kiküldött tájékoztató leveléből, amely az Indexhez is eljutott. Ebben a végrehajtói kar a kormány hétfőn bejelentett, kedden, március 24-én hatályba lépett, 57/2020. (III. 23.) rendeletének vonatkozó részeiről tájékoztatja az ügyfeleit. Ahogyírják, a rendelet többek között azt szabályozza, hogy  veszélyhelyzet ideje alatt és az azt követő 15 napon belül:

  • nem kerülhet sor végrehajtói kézbesítésre,
  • helyszíni eljárási cselekmény és hagyományos árverés nem tartható,
  • ingatlan kiürítése iránt nem lehet intézkedni,
  • lefoglalt gépjármű forgalomból történő kivonása iránt nem lehet intézkedni,
  • természetes személy lakóingatlanára újabb árverést nem lehet kitűzni,
  • gyermek átadására és elhelyezésére vonatkozó bírósági határozat, bíróság által jóváhagyott egyezség – ide nem értve a gyermek átadása kapcsolattartásra vonatkozó határozatot – végrehajtásának kivételével meghatározott cselekmény végrehajtása nem foganatosítható,
  • gyermek átadására és elhelyezésére vonatkozó bírósági határozat, bíróság által jóváhagyott egyezség végrehajtása esetén eljárási cselekmény, intézkedés akkor sem foganatosítható, ha azt olyan helyen kellene foganatosítani, amely járványügyi intézkedés hatálya alatt áll.

A levél viszont kiemeli, hogy

A rendelet nem korlátozza a munkabér- és nyugdíj letiltások kiadását és teljesítését, valamint a bankszámlán kezelt összegek végrehajtás alá vonását (hatósági átutalási megbízásokat), továbbá nem érinti a folyamatban lévő árverések befejezését.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/03/25/birosagi_vegrehajtoi_kar_behajtas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már közel félmillió cég kért támogatást a német államtól

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Már …