2023. március 31., péntekMa Zalán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 350,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.03.31. Zalán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 350,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Monumentális sportcsarnok épül Székesfehérváron

Hirdetés

Monumentális sportcsarnok épül Székesfehérváron

Az elmúlt időszakban is látványos munkálatokkal halad a székesfehérvári Alba Aréna építkezése: a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapat leendő otthonában immár helyére került a csarnok fém tartószerkezete és hamarosan megkezdődik a tető kivitelezése is – írja a Magyar Építők.

Különösen fontos kérdés, hogy mennyire lesz energiatakarékos az épület. A gázt eleve nem vezetik be az épületbe, hanem elsősorban hőszivattyúk gondoskodnak majd a megfelelő benti hőmérsékletről – részletezi tovább a projekt elemeit a Feol.hu.

Ezek működtetéshez áram szükséges, de mivel az épület alsó szintje és a pálya is a föld szintje alatt, bemélyítve kap helyet, ez jelentősen csökkenti a hűtés, illetve a fűtés költségeit, összességében tehát jóval energiatakarékosabb lesz, mint egy hasonló méretű, de nem korszerű technológiával megvalósult épület.

A munkálatok várhatóan 2023 év végére fejeződnek be.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230217-igy-korvonalazodik-az-alba-arena-latvanyos-sziluettje-penz.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

MNB: januárban tetőzött az infláció Magyarországon

A fogyasztói árak csökkenése 2023 második felében felgyorsul és várhatóan 2024-ben tér vissza a jegybanki …