2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mol-ügyvezető az üzemanyaghiányról: Csak „lihegő nyelvvel tudjuk újratölteni” a kutakat

Hirdetés

Mol-ügyvezető az üzemanyaghiányról: Csak „lihegő nyelvvel tudjuk újratölteni” a kutakat

Az adás elején Ratatics Péter azt mondta: az utóbbi fél évben többször is előfordult, hogy a hónap elején nem érkezett időben az olaj a Barátság vezetéken. Ezek egy-két napos késések voltak, így most a harmadik-negyedik nap környékén kezdtek el gyanakodni. Hozzátette azt is, hogy még a leállás mellett is több napra, több hétre elég készletük van.

A MOL tartaléka a kőolaj esetében három hétre elegendő, ezek a saját készleteik, és ezen kívül áll még rendelkezésre az ország stratégiai készlete, amely még hónapokra elegendő – fejtette ki. 

Hirdetés

Arról, hogy ennek fényében mekkora gondot okoz nekik a Barátság kőolajvezeték leállítása, Ratatics Péter azt mondta: 

Első körben még a gond helyett is azt mondanám, hogy feladatot okoz.

Hozzátette: van alternatív kővezeték az Adrián, azon keresztül is lehet olajat szerezni, de most minden lehetséges forgatókönyvet megvizsgálnak arra vonatkozóan, hogy miként tudnák pótolni a kieső mennyiséget.

Mivel lehetne kiváltani a kieső olajimportot? 

Arra a kérdésre, hogy milyen olajjal lehet kiváltani az orosz termékeket, Ratatics Péter azt mondta: elsősorban a tengeri olajimport mértéket lehet növelni, de ezzel kapcsolatban is vannak bizonyos nehézségek. A legjobb megoldás az lehetne, ha a tengeren tudnának orosz olajat venni. Erre az embargó mellett is lenne lehetőség, de jövő év februárjától már nem – tette hozzá.

Arról, hogy az utóbbi öt napban mit tettek a Barátság kőolajvezeték leállása miatt, azt mondta:

FELHÍVTÁK AZ UKRÁNOKat ÉS AZ OROSZOKAT IS, ÉS MINDKÉT FÉL megnyugtatta őket, HOGY EGY PÉNZÜGYI, TECHNIKAI KÉRDÉS MIATT ÁLLT LE A SZÁLLÍTÁS.

„Erre mi elkezdtünk különböző megbeszéléseket, egyeztetéseket folytatni, és

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/09/ratatics-peter-mol-baratsag-koolajvezetek-uzemanyaghiany-korlatozasok-energia-veszelyhelyzet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Egy friss felmérés szerint a megvadult árak és a rezsiveszélyhelyzet közepette tíz magyar családból már …