2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / MNB: Bajban három önkéntes nyugdíjpénztár

Hirdetés

MNB: Bajban három önkéntes nyugdíjpénztár

Három önkéntes nyugdíjpénztár nem felel meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kialakított mérőszámnak – tudatta Azénpénzem.hu a jegybank kockázati jelentésére támaszkodva. Az MNB Biztosítási, pénztári, tőkepiaci kockázati és fogyasztóvédelmi jelentésének ismertetésekor hangsúlyozta azt, hogy az intézményi befektetők a viharos, bizonytalan időkben is megőrizték stabilitásukat.

A felügyeleti hatóság kockázati szempontból egy saját használatra kialakított mérőszám segítségével analizálja a kasszákat. Mivel a bevételek teljes minimalizálása, valamint az elemzést megelőző 3 negyedév átlagos kiadásai alapján ítélik meg, hogy a működésre szánt tartalékok kitartanak-e 6 hónapig, ezért meglehetősen óvatosan és jókora rátartással járnak el.

A jelentés adatai alapján a szektorban 2021 végén három intézmény nem teljesítette az elvárt két negyedéves működési fedezettségi szintet.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/17/mnb-harom-onkentes-nyugdijpenztar-nem-felel-meg-meroszam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rekordösszegű kárkifizetéseket hozhat az idei viharszezon

A júniusi adatok szerint a társaságok ebben a hónapban 21 ezer bejelentés nyomán több mint …