2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mit tett a járvány a divatiparral?

Hirdetés

Mit tett a járvány a divatiparral?

Egészen Dél-Ázsiáig nyúlt a Remake érdekvédelmi csoport, hogy olyan „fast fashion” és luxusmárkák mindennapjait vizsgálja, amelyek a társadalmi felelősségvállalás mellett klímavédelmi és financiális ígéreteket tettek az iparban dolgozók helyzetének javításáért.

Az olyan szegény, ugyanakkor a ruhaiparnak kiszolgáltatott országok – mint Pakisztán vagy India – sokszor olyan gyárakat húznak fel, amelyek legkisebb problémája az, hogy károsak-e a környezetre.

Az utóbbi években ugyanis többször került szóba Banglades, mivel számos nemzetközileg ismert márka ott készítteti termékeit. Amikor 2013-ban a fővárosban, Dakkában összedőlt a világ egyik legnagyobb ruhagyára, 1134 dolgozó tragikus halála kellett ahhoz, hogy forradalmi lépésre kényszerítse a nagyvállalatokat. Akkor több mint 150, többnyire európai cég írta alá a kötelező tűz- és épületbiztonsági szabályzatot, míg két tucat amerikai vállalat egy külön szervezetet is létrehozott, hogy biztonsági fejlesztésekbe fektessenek.

Hirdetés

Banglades a régió 165 millió lakosának készít ruhákat, Kína után a második legnagyobb ruházati exportőr, a dolgozók mégis a világon az egyik legrosszabbul fizetettek.

A koronavírus berobbanásával viszont újabb problémák merültek fel: a megcsappant kereslet és a globális lezárások miatt a nagyvállalatok is összehúzták a nadrágszíjaikat. Tulajdonképpen egy „lemondási hullám” indult el és számos ruhaipari vállalat árengedményt követelt vagy fizetési halasztási kérelmet nyújtott be – többek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/19/ruhamarkak-pandemia-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

1,3 milliárd forintot sikerült megtakarítani a pótdíjfizetési könnyítésekkel

Mintegy 1,3 milliárd forintot sikerült megtakarítani a tavaly év elején bevezetett pótdíjbefizetési könnyítéseknek köszönhetően – tájékoztatta …