2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Minden negyedik magyar utazása meghiúsul a költségek miatt

Hirdetés

Minden negyedik magyar utazása meghiúsul a költségek miatt

A magyar lakosság 51 százalékának van szabadon elkölthető jövedelme, míg azonban 2022-ben minden negyedik válaszadó fordította ezt utazásra, addig 2023-ban már csak a lakosság ötöde nyilatkozott így. Ezzel párhuzamosan nőtt a megtakarítók aránya. Minden harmadik magyar választja az utazást és a wellnesst a feltöltődéssel járó aktivitások közül.

Magyarország lakosságának 19 százaléka biztosan részt vesz egy 1–3 éjszakás belföldi utazáson idén, ez a szám azonban 6 százalékkal kevesebb, mint 2023-ban.

Hirdetés

Belföld a nyerő

Az idei nyaralást tekintve ár-érték arányban vezet a belföld: a válaszadók 43 százaléka szerint idén anyagilag jobban járunk, ha Magyarországon vakációzunk, míg egyharmaduk szerint azonos ár-érték arányról beszélhetünk a két utazási típus kapcsán. A kutatás rákérdezett arra is, hogyan spórolunk az utazáson, az utazni tervező magyarok 34 százaléka ezért inkább nem utazik külföldre, a belföldi nyaralást minden tizedik magyar hagyná el.

Olaszország az élen, bezuhanó Görögország

A biztosan külföldre utazók első számú választása 2023-ban Olaszország, a dobogó következő fokán Horvátországot és Ausztriát találjuk. Érdekes a Görögország iránti érdeklődés visszaesése, a 2022-es harmadik helyről a hetedik helyre került, és feleannyian jelölték meg vonzó úti célként, mint egy évvel korábban. A külföldi utazást tervezők számára valamelyest vonzóbb desztináció lett Horvátország a schengeni övezethez csatlakozása miatt – a válaszadók 58 százaléka nyilatkozott így.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/23/utazas-nyaralas-pihenes-hunguest-hotels-koltesek-inflacio-gazdasagi-valsag-turizmus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új fizetési lehetőség az Aldinál

Új fizetési lehetőség az Aldinál

A ROKSH megújult online felülete tovább növeli az ALDI online bevásárlásélményét. A felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető …