2023. szeptember 28., csütörtökMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2023.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Minden megváltozhat a napelemeknél, a kormány visszavonulót fújhatott

Minden megváltozhat a napelemeknél, a kormány visszavonulót fújhatott

Kedden Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a közösségi oldalán arra kérte Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy ne vonjanak el szerzett jogokat a már megvalósult napelemberuházások esetében. Arra szólította fel az Energiaügyi Minisztériumot, hogy a korábban bejelentettekkel ellentétben, 

MARADJON AZ ÉVES SZALDÓ A MÁR ELKÉSZÜLT ÉS AZ IDÉN BEFEJEZETT BERUHÁZÁSOKNÁL.

A frakcióvezető szerint, „a Fidesz a magyar családok érdekeinek védelmére kapott felhatalmazást tavaly a választóktól, és ebbe bizony beletartozik a rezsivédelem is. Éppen ezért arra kérem Lantos Csaba energiaminisztert, hogy – a brüsszeli döntést felülírva – a már megvalósult családi beruházások esetén ne vonjanak el szerzett jogokat”.

Kocsis Máté kijelentéseit kedden megválaszolták Lantos Csabáék: „az Energiaügyi Minisztérium érdemben vizsgálja a frakció kérését, a brüsszeli elvárásoktól eltérő elszámolási lehetőségeket. A következő napokban a tárca közigazgatási államtitkára, Czepek Gábor a szakmai szövetségek képviselőivel, majd Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökével, Juhász Edittel egyeztet” – írták. 

Az Index korábbi információi helyesek voltak: szerdán megtörtént a minisztériumi egyeztetés.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/09/06/napelem-lantos-csaba-napelemek-napelempark-kormany-dontes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Országos szinten behúzták a féket az albérletárak

Országos szinten behúzták a féket az albérletárak

Erőteljes lassulás következett be az albérletek piacán az átlagos bérleti díjak emelkedését tekintve – derül …