2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Minden, amit a lakásfelújítási támogatásról tudni érdemes

Hirdetés

Minden, amit a lakásfelújítási támogatásról tudni érdemes

Klasszikus lakásfelújítási program vette kezdetét a múlt év elején: az akkori családügyi miniszter, ma már köztársasági elnök Novák Katalin nevével fémjelzett új otthonteremtési program egyik kulcselemeként lépett életbe az otthonfelújítási program. A lehetőség a koronavírus árnyékában is rendkívül sikeresnek bizonyult, olyannyira, hogy a legfrissebb adatok szerint időarányosan ezzel a családtámogatási formával élt a legtöbb család.

A Magyar Államkincstár (MÁK) minapi közlése szerint 2021. januári bevezetése óta idén május végéig több mint 150 ezer támogatási kérelem érkezett be, s a program népszerűségét mutatja, hogy jelenleg hetente átlagosan háromezren nyújtják be igénylésüket.

Szinte mindenre igényelhető a támogatás

A programot szabályozó rendelet igen nagyvonalú, hiszen a benne felsorolt több tucatnyi tevékenységre lehet igényelni a támogatást, amelyek között a lakásban vagy házban előforduló szinte bármilyen felújítási munkálat megtalálható, de még például beépített konyhabútor vagy szekrény is. Sőt kerti munkálatokra – így többek között térkövezésre, kerítésépítésre vagy autóbeálló, garázs építésére is – fordítható az összeg.

Az államkincstár közlése szerint a támogatást a leggyakrabban belső terek felújítására, tetőfelújításra, napkollektorra és a külső nyílászárók cseréjére fordították.

Hirdetés

A GKI és a Masterplast közös felmérése szerint a legnépszerűbb célok közé tartozik továbbá a fürdőszoba felújítása, a fűtési rendszer korszerűsítése, a napelemes rendszer kiépítése és a hőszigetelés. A felmérésből kiderül, hogy 2022 végéig a családok 7,8 százaléka biztosan, 12,4 százaléka valószínűleg élne az otthonfelújítási program lehetőségével.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220623-minden-amit-a-lakasfelujitasi-tamogatasokrol-tudni-erdemes-gazdasag.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …