2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Milliós nyereményekkel csábítgatnak a biztosítók, csak egy szerződést kérnek cserébe

Hirdetés

Milliós nyereményekkel csábítgatnak a biztosítók, csak egy szerződést kérnek cserébe

Idén márciusban először van módja hazai családoknak arra, hogy meglévő lakásbiztosításaikat – függetlenül attól, hogy mikor kötötték azokat – felmondják. A kormány szándéka szerint a mostani lakásbiztosítási kampány célja, hogy az ügyfelek számukra kedvezőbb lakásbiztosítást tudjanak kötni. Korábbi elemzésünkben megnéztük, ez azt jelenti-e, hogy az új szerződésünk olcsóbb lesz, mint a régi.

Azok a biztosítók, akik jelenleg a szerződések döntő részével bírnak, abban érdekeltek, hogy az ügyfelek náluk maradjanak. Ennek köszönhetően a közelmúltban ezen biztosítók ügyfelei érdekes leveleket kaptak:

Társaságonként eltérő mértékben a biztosítók 10-50 százalékos díjkedvezményt is kínálnak ügyfeleiknek, ha meglévő szerződésüket meghosszabbítják vagy hasonló feltételek mellett újrakötik az adott biztosítónál.

Hirdetés

Nincs tehát könnyű helyzetben az a biztosító, aki versenytársától szeretne ügyfeleket átcsábítani, mindenesetre érezhető a verseny a társaságok között. Újabban különböző nyereményakciókkal kontráznak egymásra, amelyből a Grantis körképet készített.

Fél ár, okos kamera és extra térítés is az ajándékok között

Az Alfa 50 százalékos kedvezményt kínál azoknak, akik online kötik meg lakásbiztosításukat, az MFO-szerződésekre pedig háromhavi díjat írnak jóvá. Az alapbiztosítás mellé most egy ajándék kiegészítő fedezet is választható a következők közül: napkollektorok, napelemek; készpénz, értékpapír biztosítása; mobileszköz-biztosítás és kiterjesztett garancia, besurranás elleni védelem; extra szolgáltatási csomag vagy lakásdoktor gyors segítség szolgáltatás. Az első 1000 ügyfél, akiknek az új szerződésük éves díja eléri az 50 ezer forintot, és ezt április végéig rendezik, még egy 360 fokos TESLA okos biztonsági kamerát is kapnak ajándékba. 

Az Allianz a 3 éves hűségidőt 20 százalékos, az online szerződéskötést és egy másik biztosítás meglétét 10 százalékos kedvezménnyel jutalmazza. Az építőipari áremelésekre reagálva 25 százalékkal megemelik a térítés felső határát a főépület károsodása esetén, két módozatnál a meglévő szerződésekre. Az extra biztosítási limit az újjáépítés költségének fedezésére szolgál. A biztosító pluszszolgáltatásokkal is készül, például ingyenes telefonos jogsegélyt nyújt olyan témákban, mint a birtokvédelem, a szomszédjog vagy az online térben elszenvedett személyiségi jogi és vagyoni jellegű jogsérelem. Pár ezer forintért bizonyos termékekre olyan egészségügyi kiegészítőt is ajánlanak, amelynek keretében szükség esetén nagy értékű diagnosztikai vizsgálatokon – CT, MRI, PET-CT, Cardio-CT – vehet részt az ügyfél és családja évi 400 ezer forint értékben. Szakorvosi javaslatra ezt 10 munkanapon belül megszervezik. 

Ajándékkártyák és grátisz védelem, de a hűséget is jutalmazzák

A CIG Pannóniánál az első évre egy havi díjkedvezményt adnak online szerződéskötés esetén, valamint akkor, ha a kockázatviselés kezdete április 1. és május 2. közé esik. Az MBH Bank-os közvetítések között pedig 2 darab 500 ezer forint értékű IKEA ajándékkártyát sorsolnak ki a lakásbiztosítási kampány keretében. 

A Colonnade az MFO-nál 15 százalékos, másik lakásbiztosításánál maximálisan 26 százalékos kedvezményt nyújt a díjfizetés módjával összefüggésben, illetve az elektronikus kapcsolattartás vállalása esetén.

A Generali összesen akár 48 százalékos díjkedvezményt is biztosít, az MFO-ra pedig 31 százalékos akciót adnak. Emellett minden ügyfél plusz 10 százalékos biztosítási védelmet kap ajándékba épületkár esetén jövő tavaszig. Az 50 évnél idősebbek 10 százalék kedvezményt érvényesíthetnek az alapdíjból, valamint 5 százalékos kármentességi és 20 százalékos önrészkedvezmény is elérhető. A biztosító téli vakáció csomagja keretében három ingyenes szolgáltatással is készül a kampányra: a személyi okmányok elvesztése vagy eltulajdonítása, fizető fürdőhelyen az értékeink vagy a téli sporteszközeink ellopása esetén 50 ezer forintot is téríthetnek.

A Genertel lakásbiztosításához is jár a plusz 10 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/03/18/lakasbiztositas-kampany-grantis/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Piacra dobták a világ első újrahasznosított pelenkáját

A japán Unicharm Corp. nevű cég újrahasznosított pelenkákat dobott piacra, amiket az Aeon Kyushu Co. kiskereskedelmi …