2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Milliárdos költségvetési csalás miatt indult eljárás őrző-védő cégek ellen

Hirdetés

Milliárdos költségvetési csalás miatt indult eljárás őrző-védő cégek ellen

Összesen tizenhárom őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás. A gyanú szerint az érintettek az állami költségvetést kétmilliárd forintot meghaladó összeggel károsították meg – tájékoztatta az MTI-t a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A pénzügyőrök és rendőrök egy keddi összehangolt akcióban ügyészi irányítással több helyszínen tizenöt embert állítottak elő, közülük hatot költségvetési csalás gyanúja miatt vettek őrizetbe. A megalapozott gyanú szerint az őrzésvédelemmel foglalkozó cégek vezetői, hogy munkavállalóik után ne kelljen közterheket, illetve szolgáltatásaik után áfát fizetniük, igénybe vették egy, a nyomozó hatóság által már korábban feltárt bűnszervezet segítségét.

A keddi akcióban a bűnszervezet szolgáltatásait igénybe vevő vagyonvédelmi cégek öt vezetőjét és a pénzt mozgató gyanúsítottat vették őrizetbe, továbbá bizonyítékokat és vagyontárgyakat is lefoglaltak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/02/bunugy-koltsegvetesi-csalas-eljaras-orzo-vedo-cegek-nav/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult …