2024. február 24., szombatMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mikrochipet tesznek a világ egyik legnépszerűbb sajtjába

Hirdetés

Mikrochipet tesznek a világ egyik legnépszerűbb sajtjába

A híres olasz parmigiano reggiano az egyetlen olyan sajt, amelyet Európában hivatalosan parmezánnak lehet nevezni. A középkorig visszavezethető történettel rendelkező sajt 1996-ban kapta meg az EU által elismert, oltalom alatt álló eredetmegjelölést (OEM). Ennek értelmében a valódi parmezánt csak Észak-Olaszország néhány régiójában lehet előállítani, beleértve Parma és Reggio Emilia tartományokat. A szabályok szerint az átlagosan 40 kilogrammos sajtkorongokat legalább 12 hónapig kell érlelni, majd az előállítás után két évvel szakértők ellenőrzik a sajtokat, hogy garantálják a magas minőséget.

Ezzel együtt az olasz parmezánkészítők már egy évszázada küzdenek a hamisítók ellen, különösen, hogy ez a világ legtöbbet hamisított sajtja, az EU által elfogadott oltalmat pedig nem mindenhol ismerik el.

Az olasz termelők egyébként nem csupán az illegális hamisítókkal küzdenek, hanem azzal is, hogy sok helyen nem ismerik el az EU OEM státuszát. A PRC tavaly például sikeresen blokkolta a Kraft Heinz amerikai élelmiszeripari óriást, amikor az Ecuadorban be akarta jegyeztetni a „Kraft parmezán sajtot”. Ezt az iparági szervezet akkor jelentős győzelemként értékelte.

Forrás: The Guardian

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230828-parmezan-sajt-mikrochip-hamisitvany-olaszorszag.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …