2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mi jön most a Barátság kőolajvezeték leállása után?

Hirdetés

Mi jön most a Barátság kőolajvezeték leállása után?

Ukrajna-szerte több nagyvárost is támadás ért. Bár a légvédelmi rendszerek az ország nagy részén működtek, a támadás egyes településeken óriási kárt okozott, köztük Kijevben is. Az ukrán főváros polgármestere, Vitalij Klicsko tájékoztatása szerint a város Pecserszk nevű kerületét érte a csapás. Ezenkívül találat érte Csernyihiv, Cserkaszi, Mikolajiv, Szumi, Odessza, Harkiv és Lviv területét is.

A támadás több területen áramkimaradást okozott, de nemcsak Ukrajna, hanem Moldova területén is jelentős energiaellátási problémák vannak. Részletesebben az orosz támadásokról az alábbi cikkünkben számoltunk be.

A támadásban megsérült a Barátság kőolajvezeték áramellátását biztosító transzformátor is. Lapunknak a Mol közleményben erősítette meg, hogy leállt a vezeték. Mint írták: „A találat következtében a Barátság vezetéken a Magyarország, Csehország és Szlovákia felé történő kőolajszállítások ideiglenesen leálltak.”

Hirdetés

Csak idő kérdése volt

Az esettel összefüggésben kerestük Pletser Tamást, az Erste olaj- és gázpiaci piaci elemzőjét, aki elmondta: „Mivel hetek óta a kritikus infrastruktúrát lövik az orosz fegyveres erők, sajnos csak idő kérdése volt, hogy mikor találnak el […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/15/haboru-oroszorszag-ukrajna-tamadas-baratsag-koolajvezetek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Még nincs vége a drágulásnak az Európai Központi Bank szerint

Még nincs vége a drágulásnak az Európai Központi Bank szerint

Az Európai Központi Bank (EKB) tovább emeli a kamatokat annak ellenére is, hogy lassul az …