2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mi a baj a magyar álláshirdetésekkel?

Hirdetés

Mi a baj a magyar álláshirdetésekkel?

Gyakran épp csak az nem derül ki egy álláshirdetésből, hogy

  • melyik cég keres,
  • pontosan milyen munkakörre,
  • és hol, illetve mennyiért kellene dolgozni.

Ha a legnagyobb honi álláskereső portál 13 669 nyitott hirdetését a pontos címmel rendelkező cégekre szűkítjük, rögtön kevesebb mint felére csökkennek a találatok (6247 darab). Ha pedig a kínált fizetésre összegszerűen vagyunk kíváncsiak, csupán 599 tételt dob ki a kereső (aminek tizede külföldi munka), tehát kevesebb mint az összes aktív hirdetés öt százalékát. Ha csak a magyarországi lehetőségeket nézzük, a négy százalékot sem éri el ez az arány. Mindennek olyan hangulata van, mintha az álláskeresés csupán egyirányú folyamat volna, s kizárólag a munkaadók válogathatnának a jelentkezők közül.

Ehhez képest egyre több embernek fontos, hogy mely cégeknél vagy milyen cégtípusoknál hajlandó egyáltalán dolgozni, tehát mihez adja a nevét. Márpedig ez rejtély marad, ha egy (sokszor nem is céges) e-mail-cím szerepel csupán a felhívásokban. Praktikus okokból a munkavégzés pontos helye is számít, hiszen rengeteg munkavállaló számára kizáró ok, ha túl sokat kell utazni egy munkahelyre, vagy ha teljesen kieső a helyszín a család napi rutinjához képest. (Meglepő, de az otthoni munkavégzésre kereső hirdetések aránya a járvány idején sem nőtt.)

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/30/allashirdetes-fizetes-nem-derul-ki/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokan nem tartják jól a háziállataikat

Sokan nem tartják jól a háziállataikat

Magyarországon ma is több tízezer kutya kóborol országszerte, a kontroll nélkül szaporodó gazdátlan macskák száma …