2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mészáros Lőrinc továbbra is az ország leggazdagabb embere

Hirdetés

Mészáros Lőrinc továbbra is az ország leggazdagabb embere

A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerint megőrizte vezető pozícióját a magyar gazdagok listáján Mészáros Lőrinc a 660 milliárd forintos becsült vagyonával. A második helyen Csányi Sándor következik 610 milliárd forintos vagyonával, akit a képzeletbeli dobogón Felcsuti Zsolt követ 460 milliárddal.

Az ország legvagyonosabb embere az ország gazdasági tortájából megannyi szeletet magáénak tudhat: 

  • terjeszkedik az agrár- és élelmiszeriparban, 
  • koncessziós szerződés köthető a nevéhez, 
  • energiakereskedő és őrző-védő céget is felvásárolt, 
  • illetve szállodaipari terjeszkedést vezényel külföldön.

A 2014-ben még 7,7 milliárdos vagyona mostanra 660 milliárd forintra gyarapodhatott a Forbes becslése szerint. Mészáros Lőrinc vagyonán belül a legjelentősebb szelet a pénzügyi szolgáltatások szektor és az építőipar, de érdemi részt képvisel az agrárium és az élelmiszeripar, valamint az energetika – áll a kiadványban.

Hirdetés

Terjeszkedik az agrár- és élelmiszerszektorban

A Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Talentis Agro Zrt., amely az agrárportfólió számos vállalatát és cégcsoportját fogja össze holdingszerűen, folyamatosan terjeszkedik. A holdingon belül megtalálható borászat, malomipar, de jelentősebb baromfiállomány is.

Feltekerte az energetikai érdekeltségeit

Az Opus energetikai divíziójának része az Opus Tigáz és az Opus Titász. A társaság otthonok százezreiben biztosítja a zavartalan energiaellátást.

Az Opus Global Nyrt. érdekeltségei között számos élelmiszeripari cég, nagy építőipari vállalat, és exportorientált gazdasági szervezet található. Itt érdemes megemlíteni a Mészáros és Mészáros Zrt-t, valamint V-Híd Zrt-t. A cégcsoport mérlegfőösszege tavaly először átlépte az 1000 milliárd forintos határt, a 2022-es háromnegyed éves konszolidált eredménye pedig 14,7 milliárd forint lett.

Cégcsoportja kinőtte az országot

Az Opus turisztikai ágazatát a Hunguest Hotels szállodalánc jelenti, amelynek egységei nem csak Magyarországon, hanem a montenegrói tengerparton, Ausztriában és Erdélyben is megtalálhatók. Az idegenforgalmi szegmens része továbbá a Balatontourist is, amely Magyarország vezető kempingüzemeltetője, hét kempinggel.

Korábban írtunk róla, hogy a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva’s Hotels & Resorts megállapodást kötött a Marriott Internationallel, Horvátország első, Mariott Hotels brand alatt üzemeltetett szállodájáról a tengerparti Opatijában

Fejlesztik az utakat

A cégcsoporthoz köthető Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) üzemelteti és fejleszti a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat legnagyobb részét. A 35 éves koncessziós időszak alatt ez több száz milliárd forint hasznot hozhat az MKIF számára az autópályák karbantartása, feúljítása és fejlesztése – ismertette a kiadvány.

Magyar tulajdonú bankot hoztak létre

Megvalósult a magyarországi banktörténelem legnagyobb fúziója, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. fúziója, május 1-jétől a hitelintézet MBH Bank Nyrt. néven folytatja a tevékenységét. Az így létrejött második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú bankban számottevő a cégcsoport részesedése.

Csányi Sándor őrzi a vagyonát

Az ország második leggazdagabb embere, Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az Indexnek adott exkluzív interjúban úgy vélekedett, hogy bankja nem csak felveszi a versenyt az újonnan alakult versenytársával, az MBH Bankkal, de messze túl is szárnyalja azt. A bank április végén tartott közgyűlésén <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/11/meszaros-lorinc-forbes-100-leggazdagabb-magyar-2023/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvan, hogy melyik vállalat volt tavaly a legnagyobb hazai online kereskedő

Négy év leforgása alatt nőtte ki magát a legnagyobb magyar tulajdonban lévő webáruházzá az Euronics …