2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mészáros Lőrinc lett a valaha élt leggazdagabb magyar

Hirdetés

Mészáros Lőrinc lett a valaha élt leggazdagabb magyar

Magyarország most először láthat ilyen gazdag embert

A februárban a szokásához híven kiadta a leggazdagabb magyarok listáját, amelyet továbbra is Mészáros Lőrinc vezet. A 2020-ban birtokolt 479,4 milliárd forintos vagyonával a felcsúti vállalkozó nem csak a lista leggazdagabb embere lett, hanem az egész magyar történelemé is. Olyan érdekeltségek fűződnek hozzá, mint az Opus Global, a Takarékbank, a TV2 vagy az MKB Bank. A második helyezett az OTP-vezér és MLSZ-elnök Csányi Sándor, a harmadik pedig a Wallist és a Paktikert is érdekeltségei közt tudó Veres Tibor lett. Mészáros Lőrincnek egyébként mozgalmas éve volt: szeptemberben elvette Várkonyi Andreát, októberben pedig megszavazták a legjótékonyabb magyarnak.

Emelkedett a magyar orvosok fizetése

Idén februárban megérkeztek a várva várt orvosi béremelések a kórházakban és rendelőintézetekben dolgozó orvosokhoz. Az új bérek egy három sávos rendszer alapján nőnek minden évben 2023-ig. Egy kezdő rezidens addigi 255 ezer forintos keresete például 481 ezerre emelkedett februárban, egy 26 éves jogviszonnyal rendelkező orvos 529 ezer forint helyett 1 millió 256 ezer forintot vihet haza azóta.

Ugyanakkor az alapellátásban dolgozó háziorvosokat, házi gyermekorvosokat, valamint a fogorvosokat csalódás érte: ők nem részesültek a fizetésemelésből, mint a többiek. Továbbá a túlterheltségnek, az új, bevezetett szolgálati jogviszonyoknak és a továbbra is alacsony béreknek köszönhetően a béremelések az ápolók elvándorlását sem nem oldották meg úgy, ahogy azt várták. Egy hónappal később, március elsején pedig törvénybe léptek az új egészségügyi szolgálati jogviszonyok is: változott, hogy az ágazat dolgozói mennyit, milyen körülmények közt és milyen feltételekkel végzik a munkájukat. Többek között illegális lett hálapénz elfogadás, változott a munkaidő és a szabadságok száma, illetve megváltoztak a másodállások vállalásának feltételei.  

Hirdetés

Újraindult a hazai agrár-felsőoktatás

Lázár János parlamenti képviselő Facebook-bejegyzése szerint

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/21/2021-februar-meszaros-lorinc-lett-a-valaha-leggazdagabb-magyar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Behúzza a féket az infláció a magyar gazdaságban

Behúzza a féket az infláció a magyar gazdaságban

2022 az infláció letörésével kapcsolatos törekvésekről és a bizonytalanságról szól majd globálisan és a magyar …