2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Menczer Tamás: A koronavírus előtt sem volt ilyen erős magyar gazdaság

Hirdetés

Menczer Tamás: A koronavírus előtt sem volt ilyen erős magyar gazdaság

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára a Penta Kft. lemezalakító műhelyének avató ünnepségén szólalt fel. Hangsúlyozta: a kormány elkötelezettségét a munka irányába az is mutatta, hogy még 2020-ban elindította a versenyképesség-növelő támogatási programot azon vállalkozások megsegítésére, amelyek a világjárvány alatt is vállalták, hogy beruházást hajtanak végre, és hajlandóak voltak a meglévő munkahelyek megőrzésére is. 

A program keretében 1434 vállalat beruházását támogatta a kormány, ennek révén 1700 milliárd forintnyi beruházás valósult meg  Az intézkedéseknek köszönhetően 280 000 munkahelyet sikerült megőrizni, illetve létrehozni – közölte Menczer Tamás az MTI szerint.

Azt is hozzátette, hogy az intézkedéseknek köszönhetően a gazdaság a járvány előtti teljesítményi szintjét már 2021 nyarára elérte. Tavaly a koronavírus-járvány ellenére is történelmi eredményt mutatott fel a magyar gazdaság a 7,1 százalékos növekedésével, és tovább erősödött az idei év első negyedévében is. Ma pedig több mint 4,7 millió ember dolgozik Magyarországon, amely – a kormány ígéreteihez híven – 2010-hez képest 1 millióval több – közölte az államtitkár.

Hirdetés

Nagy Gábor Lajos, a Penta Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cég 600 millió forintos beruházását a kormány közel 200 millió forint vissza nem térítendő forrással támogatta, amelyből megépült a vállalat új korszerű műhelycsarnoka, továbbá munkagépeket és gépsorokat szereztek be. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Penta Kft. 2021-ben 103 millió […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/22/koronavirus-magyar-gazdasag-menczer-tamas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …