2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mélytengeri aranyláz jöhet különös, csomószerű képződmények miatt

Hirdetés

Mélytengeri aranyláz jöhet különös, csomószerű képződmények miatt

A Canary Wharf kelet-londoni bevásárló- és üzleti negyedben található Hilton London szállodában rendezték meg a napokban a Deep Sea Mining Summit 2022 című konferenciát, melynek keretében több tucat bányászati vezetőnek, bankárnak és kormányzati tisztviselőnek ígértek betekintést abba, hogyan és pontosan hol lehet hatalmas vagyonra szert tenni a “mélytengeri aranylázból”.

Évekig tartó tárgyalások és félresikerült kezdetek után a mélytengeri bányászat közel áll az áttöréshez.” – hirdette a konferencia reklámszövege, amelyre a részvétel átváltva több mint félmillió forintba került. A lehetséges meggazdagodás pontos lokációja a Csendes-óceán 4.000 méteres mélysége, ahol ritkaföldfémek trilliónyi, krumpli méretű gumóját fedezték fel, amelyek létfontosságúak az elektromos autók következő generációjának meghajtásához. A bányavállalatok nem titkolt reménye, hogy már 2023 júliusában globális szabályok léphetnek életbe, amelyek ettől kezdve lehetővé teszik az ipari méretű mélytengeri bányászatot az ásványkincsek kitermelése érdekében.

Véleményük szerint léteznek már alternatív, környezetkímélő megoldások: az innováció, az újrahasznosítás és a javítás anélkül is kielégítheti az iparágak nyersanyagigényét, hogy a tengerfeneket megnyitná a bányászat előtt. Egy másik környezetvédő szervezet pedig üdvözölte, hogy a világ több jelentős technológiai vállalata és autógyártója – például a Microsoft, a Google, a Volvo, a BMW és a Samsung – vállalta, hogy nem használ mélytengeri ásványi anyagokat termékeiben.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220429-asvanykincs-banyaszat-greenpeace-kornyezetvedelem-wwf.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilőtt a budapesti tőzsde

Kilőtt a budapesti tőzsde

A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára nőtt az előző napi …