2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megvannak a 10 milliós ingyenhitel feltételei

Hirdetés

Megvannak a 10 milliós ingyenhitel feltételei

Hivatalosan Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön néven fut a legújabb hitelkonstrukció, amelyre lényegében egyből hároméves moratórium jár azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, amelyek élnek az új állami segítség lehetőségével.

Orbán Viktor miniszterelnök február elején a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján jelentette be, hogy új, tíz évre tízmillió forintig nullaszázalékos kamattal, hároméves türelmi idővel induló állami hitelkonstrukció érkezik a koronavírus miatt bajba jutott kkv-k megsegítésére.

A kormányfő most pénteken a Kossuth rádióban adott interjújában elmondta, hamarosan elérhető lesz a legkisebb hazai vállalkozásoknak a tízmillió forintos hitel. Hozzátette, nyitott lenne rá, hogy ezt igény szerint minden érdeklődőnek folyósítsa a kormányzat.

Az már biztos, hogy a Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogramról szóló, már megjelent kormányrendelet szerint a program keretösszege egyelőre összesen 100 milliárd forint. Bár nyilván ez később módosulhat.

Hirdetés

A gyorskölcsön, amelynek lebonyolításával a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) bízta meg a kormány, elsősorban azt a cél szolgálja a döntéshozók részéről, hogy a posztkoronavírus-korszakban mielőbb újraindulhasson, talpra állhasson a gazdaság, és megmaradjanak a munkahelyek.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönről szóló kormányhatározat egyelőre csupán néhány főbb szabályt tartalmaz, a pontos részletek még váratnak magukra. Ahogy a kormányzati kommunikáció fogalmaz, a végrehajtási konstrukció kidolgozása még folyamatban van.

Amíg Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter dolgoznak a koncepción, nézzük, mit tudunk eddig a hitelről!

1. Kiknek szól az új 10 millió forintos hitel? Kik vehetik igénybe?

Az MFB a tájékoztatójában jogosultként a válság által leginkább sújtott ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozásokat tünteti fel, amelyek most a talpon maradásukért küzdenek, valamint segítségre van szükségük, hogy felkészülhessenek a járvány utáni működésre.

A nemsokára megjelenő részletszabályok nagy eséllyel részletesen leírják majd a kört, amely a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/02/13/kamatmentes-ujrainditasi-gyorskolcson/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Értelmetlen a zárás, ha nem oltják be az oktatási dolgozókat

Értelmetlen a zárás, ha nem oltják be az oktatási dolgozókat

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke szerint teljes mértékben várható volt a csütörtökön bejelentett szigorítás, hihetetlenül …