2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megvan, mennyivel emel a Telekom

Hirdetés

Megvan, mennyivel emel a Telekom

A Magyar Telekom a menedzsment 5 százalékos várakozását meghaladva 7,8 százalékkal magasabb árbevételt ért el tavaly a számos kihívás ellenére, ami óriási eredmény, ezt a piac is értékelte, hiszen csütörtök reggel több mint 6 százalékos pluszban nyitott a Telekom – mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója a társaság szerda este közzétett, 2022. utolsó negyedévre és az egész évre vonatkozó pénzügyi eredményeiről. 

A SIM-kártyák száma 5,6 százalékkal közel 6 millióra bővült, ebből 3,8 millió az előfizetéses szerződéses ügyfél – ismertette. 

Jön a díjkorrekció

Bátor lépést tettünk azzal, hogy döntöttünk az inflációkövető díjkorrekcióról – mondta a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese, aki kiemelte, hogy a cégcsoport felülteljesítette az előzetes célkitűzéseket.

Az inflációkövető díjkorrekció eredményeként idén a bevétel 5-10 százalékos növekedésre számít a kihívások ellenére.

Hirdetés

Ezek között említette a makrogazdasági hatásokat, az energiaárakat, valamint a kormány által kivetett extraprofitadót, amelynek összege 24 milliárd forintot tett ki 2022-ben. 

Az otthoni internet-, tévé- és telefonszolgáltatások, valamint a net- és mobil-hangszolgáltatás havi díjaira vonatkozik a díjkorrekció. A forgalmi díjakat, azaz perc- és SMS-díjakat, kiegészítő szolgáltatások díjait a változás nem érinti, azok nem módosulnak. Ilyenek például az eseti netbővítők vagy a set-top boxok díjai.

A TELEKOM 14,5 SZÁZALÉKKAL EMELI ÁRAIT MÁRCIUS 1-JÉTŐL.

A módosított havi díjakkal az első számlákat áprilisban, az eddig megszokott számlázási időszakban készítik el, így áprilisban kell fizetni először az új díjakat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/23/magyar-telekom-inflacio-telefon-mobilinternet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új fizetési lehetőség az Aldinál

Új fizetési lehetőség az Aldinál

A ROKSH megújult online felülete tovább növeli az ALDI online bevásárlásélményét. A felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető …