2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megvan, ki építi a Budapest–Belgrád vasútvonal északi szakaszát

Hirdetés

Megvan, ki építi a Budapest–Belgrád vasútvonal északi szakaszát

A FeSo Konzorcium nyerte el a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. közbeszerzését a Ferencváros állomás és Soroksár közötti vasútvonal fejlesztésére – szúrta ki a VG az európai közbeszerzési értesítő friss számában.

A Budapest-Belgrád vasútvonal északi szakaszát jelentő projekt megvalósítására a V-Híd Építő Zrt. és a China Railway Magyarország Kft. közösen adta be a győztes ajánlatot.

Hirdetés

A FeSo Konzorcium mellett a STRABAG Vasútépítő Kft. is pályázott.

A beszerzés – amely nem kapcsolódik európai uniós alapokból finanszírozott projekthez, vagy programhoz – végleges összértéke nettó 173,63 millió dollár (mai árfolyamon több mint 54 milliárd forint). A szerződés eredetileg becsült összértéke egyébként némiképp magasabb 173,7 millió dollár volt.

A megállapodást január 2-án kötötték meg a felek. Az eljárás eredményéről szóló tájékoztatóból ugyanakkor az is kiderül, hogy az ajánlatkérő, tehát a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. feltételes beszerzési eljárást indított és folytatott le, mivel a fedezet nem áll rendelkezésre. „Az ajánlatkérő az eljárást lezáró döntést meghozta azzal, hogy a szerződés hatályba lépésének feltétele a fedezet rendelkezésre állása” – idézi a dokumentumot a VG.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/01/14/budapest-belgrad-vasutvonal-kozbeszerzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult …