2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megvan a munka, amit biztosan helyettesít a mesterséges intelligencia

Hirdetés

Megvan a munka, amit biztosan helyettesít a mesterséges intelligencia

A beérkező számlákat szélsebesen dolgozza fel a mesterséges intelligencia – gépi látással és optikai karakterfelismeréssel azonosítja az adatokat, amit egy online rendszerbe tölt fel. Ha papíralapon érkezik a számla, elég csak beszkennelni azt, és a robot máris teszi a dolgát.

az adminisztráció akár napi 3-4 órát is elvesz a könyvelők munkaidejéből, a gép viszont másodpercek alatt végez vele

Hirdetés

– árulta el az Indexnek Szabó Péter, az alkalmazást fejlesztő S&T Consulting Hungary Kft. (februártól Kontron Hungary Kft.) ügyvezető igazgatója.

A számlakezelő alkalmazás ráadásul automatikusan le tudja kérdezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felületére feltöltött számlaadatokat, így sokszor szkennelni sem kell a papírokat, elég csak beírni a számlaazonosítót.

Átírja a könyvelői szakmát

Kérdésünkre, hogy teljes mértékben eltörli-e az újítás a könyvelői szakmát, az ügyvezető azt válaszolta, hogy erről szó sincs, csupán az adminisztratív feladatokat váltja ki. Hozzátette: 

aki hajlandó tanulni, tudja értelmezni az adatokat, és abból következtetéseket von le, annak biztonságban van a munkahelye.

Annál is inkább felértékelődik az adatelemzés képessége, mert a programmal újonnan elérhető adathalmaz számos olyan elemzésre ad lehetőséget, amely a vállalatok számára üzleti értékkel bír. Ilyen lehet például a beszerzési árak nyomon követése, a trendek azonosítása, a partnermenedzsment-információk kezelése.

A klasszikus könyvelői munkakört jelentősen átírja a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/30/mesterseges-intelligencia-konyvelo-munkaeropiac-leepites-kontron/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy német bank bedőlésétől rettegnek az emberek

Egy német bank bedőlésétől rettegnek az emberek

A bankrészvények újra zuhanni kezdtek a pénteki európai tőzsdei kereskedésben, ugyanis attól rettegnek az emberek, hogy további …