2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megvan a Garancsi-Tiborcz-féle megaprojekt vevője: az állam, 120 milliárdért

Hirdetés

Megvan a Garancsi-Tiborcz-féle megaprojekt vevője: az állam, 120 milliárdért

Az állam teljes egészében megvásárolja a Garancsi István-féle Market Zrt. és a Tiborcz Istvánhoz köthető Főnix Magántőkealap cége által épített két hatalmas irodaházat az Ajtósi Dürer sor és az Abonyi utca között – értesült a 24.hu. Az állam részéről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) 2022-ben kötött előzetes megállapodást a Dürer Befektetési Zrt.-vel.

Az egyezség egy nem nyilvános kormányhatározat alapján született, amelyben arról döntöttek, hogy 110 milliárd forintos keretet biztosítanak a Dürer Park irodaházainak megvásárlására, hogy ott “korszerű irodakomplexumokban helyezzék el az állami szervezeteket”. Az előzetes megállapodás még 100 milliárd forinttal számolt a két épület vételáraként:

  • A felszín alatti garázsszintekkel és a három toronnyal együtt bruttó 34 ezer négyzetméteres 1-es épületre 58,9 milliárd forintot,
  • A 24 500 négyzetméteres, az egykori Sacré-Coeur-zárda épületrészeit is magába foglaló 2-es épületért pedig 41,1 milliárd forintot számoltak el.

Az épületegyüttesbe költözhet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a vásárlást lebonyolító MNV és a Magyar Fejlesztési Bank is a lap szerint, a teljes vételár 120 milliárd lehet. A 24.hu az NGM-et és az MNV-t is kereste az ingatlanvásárlással és a költözéssel kapcsolatban, a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

Hirdetés

A projektet még 2021-ben kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány, az irodaházak mellett három lakóépület is épülhet a területen, hogy ezek hogy nézhetnek ki, arról itt írtunk korábban:

Így képzelik most el Garancsi Városliget mellett épülő megaprojektjének lakóházait

Új látványterveket tettek közzé a Dürer Parkról, a Városliget mellett épülő hatalmas épületkomplexumról, ahol az irodaházak mellett három lakóépületet is felhúznak.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240529_durer-park-irodahaz-garancsi-istvan-tiborcz-istvan-nemzetgazdasagi-miniszterium#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vegyesen mozgott a forint pénteken

Vegyesen mozgott a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon – írja az …