2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megszűnt az állami vagyonfelügyelet a Dunaferrnél

Hirdetés

Megszűnt az állami vagyonfelügyelet a Dunaferrnél

Már nem áll vagyonfelügyelet alatt a Dunaferr, ezt a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-tól tudta meg szerdán az Index. A Fővárosi Törvényszék a csődeljárásról és felszámolási eljárásról szóló törvény alapján június 22-én jelölte ki az ISD Dunaferr Zrt. mellé az állami céget, és egy hónappal később, július 22-én végzésében megszüntette a pozícióját a Dunaferrnél – a végzés augusztus 11-én emelkedett jogerőre.

Szerettük volna megtudni a felügyelet eredményeit, de a reorganizációs cég erről nem szeretett volna nyilatkozni nekünk, a Dunaferrhez irányított bennünket. Elküldtük nekik a kérdéseinket, ahogy válaszolnak, új cikket írunk.

A Dunaferrhez a csődeljárásról szóló törvény általános szabályai szerint folytatott hitelezővédelmi eljárás alapján rendelték ki a vagyonfelügyelőt.

A vasmű innentől csak a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. jóváhagyásával köthetett a rendes gazdálkodás körét meghaladó szerződést, tehetett jognyilatkozatot. A tulajdonosi és a menedzsment jogosítványokat nem érintette az eljárás.

Hirdetés

A Dunaferr súlyos adósságokkal küzd, nincs jogerősen kinevezett igazgatósága, szürreális módon a vasműben most is bent ülő, magát legitimnek tartó vezetés „küzd” pozíciójáért egy másik csoporttal, amely szintén legitimként jelöli saját magát. Eközben viszont az elmúlt két évben a cég nem készített beszámolót, nem volt könyvvizsgálója sem, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/09/08/vagyonfelugyelet-dunaferr-megszunt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az egyetemi alapítványhoz került a Grand Tokaj Zrt.

Az egyetemi alapítványhoz került a Grand Tokaj Zrt.

A Grand Tokaj Zrt. tulajdonjoga az államtól átkerült a Tokaj-Hegyalja Egyetem Alapítványhoz; a szombaton megnyíló …