2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megszűnik a korábbi fizetőeszköz Nagy-Britanniában

Hirdetés

Megszűnik a korábbi fizetőeszköz Nagy-Britanniában

Szeptember harmincadikán megszűnik az eddig használt fizetőeszköz Nagy-Britanniában: csaknem 6 milliárd fontnyi régi 50 fontos bankjegyet és több mint 5 milliárd fontnyi 20 fontos bankjegyet nem fognak többé elfogadni a brit vállalkozások – közölte pénteken a Bank of England. Ez több mint 360 millió bankjegy összesen. 

A régi fizetőeszköz helyett új, polimeres papírpénzt vezetnek be: a britek ezekre tudják lecserélni a régit. A cserét személyesen kell elintézniük a BOE londoni központjában vagy egyes postahivatalokban, esetleg postai úton. Emellett számos kereskedelmi bank is lehetővé teszi a fogyasztóknak, hogy befizethessék a pénzt a számlájukra. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/23/nagy-britannia-papirbankjegy-fizetoeszkoz-megszunes-polimeres-penzpapir/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a határidő a SZÉP-kártyákon lévő összeg adókedvezményes felhasználására

A SZÉP-kártya jelentős adókedvezményt biztosít a lakosság számára, hiszen ezáltal a kártyatulajdonosok 15 százalékkal több …