2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megszületett a kormány legújabb intézkedése Dunaferr-ügyben

Hirdetés

Megszületett a kormány legújabb intézkedése Dunaferr-ügyben

A 521/2022. (XII. 13.) korm. rendelet alapján elrendelt felszámolási eljárások veszélyhelyzet ideje alatti részletszabályairól címet viselő rendelet a tavaly év végén bejelentett rendeletet egészíti ki.

„Ha az adós gazdasági tevékenységének folytatása az adós vagyona értékének megőrzése szempontjából feltételezhetően nagyobb előnnyel jár, mint a gazdasági tevékenységének befejezése, az ideiglenes vagyonfelügyelő, illetve a felszámoló az adós gazdasági tevékenységének felszámolás alatti tovább folytatását akkor is biztosíthatja, ha az adós gazdasági tevékenysége veszteséges” – olvasható a Magyar Közlönyben.

A rendelet a Dunaferr vasműre szabott felszámolási eljárásokat egészíti ki, ezért lehet azt feltételezni, hogy a fenti szabályokat szintén a dunaújvárosi gyár esetében lehet alkalmazni. A mostani jogszabály-módosítással a felszámolás alatt lévő cég jelen állás szerint április 13-ig működhet, írja a Portfolio.

A nagy múltú dunaújvárosi gyár az utóbbi években nehéz helyzetbe került, és a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/31/dunaferr-dunaujvaros-acelmu-felszamolas-magyar-kozlony-rendelet-orban-viktor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új fizetési lehetőség az Aldinál

Új fizetési lehetőség az Aldinál

A ROKSH megújult online felülete tovább növeli az ALDI online bevásárlásélményét. A felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető …