2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megszólaltak a benzinkutasok: Nem ígértünk ilyet a kormánynak

Hirdetés

Megszólaltak a benzinkutasok: Nem ígértünk ilyet a kormánynak

„Olyan ígéretet, avagy megállapodást, hogy a hazai tarifák átlaga, minden egyéb körülménytől függetlenül, mostantól nem nő a környező államok szintje fölé, se szóban, se írásban nem tettünk” – mondta a Népszavának az üzemanyagárakkal kapcsolatos kormányzati megállapodásról a Magyar Ásványolaj Szövetséget (MÁSZ) a nemzetgazdasági miniszterrel folytatott tárgyalásokon képviselő elnök, Ratatics Péter.

Ratatics Péter, aki egyébként a Mol csoportszintű fogyasztói szolgáltatásainak ügyvezető igazgatója, kiemelte, hogy ilyen ígéret már csak azért sem vetődött fel, mert az a jelen helyzetben komoly versenyjogi kérdéseket vetne fel.

„Inkább úgy fogalmaznék: közös egyetértés alakult ki a tekintetben, hogy az ország és a kereskedők egyaránt a térségi szinten versenyképes hazai üzemanyagárakban érdekeltek” – összegezte Ratatics Péter azt, hogy pontosan milyen megállapodást kötöttek Nagy Mártonnal az üzemanyagárakról.

Hirdetés

Változhat a statisztika

Ratatics Péter az interjúban kiemelte, hogy a minisztériummal elindult egy érdemi párbeszéd, de az adatközlésnek még vannak gyengeségei. „Szerintünk a különböző napok árainak összevetése pontatlan, mert a jegyzésár- és árfolyammozgások nyomán ennyi idő alatt is jelentősen változhatnak a tarifák” – jegyezte meg.

Július 1-jével ugyanis Horvátországban és Romániában is jelentősen nőtt az üzemanyagok jövedéki adója. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/07/11/benzinkut-benzinar-benzinarstop-kormany-ratatics-peter-mol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiszivárgott: Ukrajna ezzel végleg ráborítaná az asztalt az Európai Unióra

Az ajánlat szerint Ukrajna nyersanyagot Azerbajdzsánból kaphatna, ami lehetővé tenné Kijev számára, hogy továbbra is …