2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megszólalt a siófoki arcfelismerő kamerák kínai beszállítója

Hirdetés

Megszólalt a siófoki arcfelismerő kamerák kínai beszállítója

Siófokon biztonsági fejlesztést hajtanak végre a Petőfi sétányon, ahol arcfelismerő kamerákat is felszerelnek – adta hírül két héttel ezelőtt a település polgármestere. Az arcfelismerő kamerák számtalan adatvédelmi anomáliákat vethetnek fel, hiszen akár azt is meg lehet velük figyelni, hogy egy adott személy hová jár templomba, orvoshoz, vagy akár egy tüntetés résztvevőit is azonosítani lehet velük. 

Mint megírtuk, a város a kínai Dahua Technology technológiáját fogja telepíteni a jövő nyárig. 

A cég most közleményt adott ki a Siófoki AI térfigyelő kamerarendszerrel kapcsolatban, amelyben számos részletet igyekeznek tisztázni:

Hirdetés

  1. A Dahua Technology tőzsdén jegyzett magáncég, amely sem a kínai kormány tulajdonában, sem annak ellenőrzése alatt nem áll.
  2. A sajtóhírekben szereplő állítás, miszerint „Ez a társaság részt vett a kínai állam ujgurok elleni kampányában, az arcfelismerő rendszereiket használva a muszlim kisebbség erőszakos asszimilálására a nyugati Hszicsiang tartományban”, nem felel meg a valóságnak. A Dahua Technologynak nincs olyan terméke, amely bármely etnikai csoport ellen irányulna.
  3. A Dahua Technology mint gazdasági szereplő több mint 180 országban és régióban működik, mindenhol […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/22/kamera-siofok-arcfelismeres-bunmegelozes-balaton-dahua-technology-kinai-gdpr-adatvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mától már csak Budapesten van állami egyetem

Mától már csak Budapesten van állami egyetem

A már korábban modellt váltott tíz egyetemhez augusztus 1-ével csatlakozik a Budapesti Gazdasági Egyetem, a …