2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mégsem teszi zöldebbé a digitalizáció a bankokat?

Hirdetés

Mégsem teszi zöldebbé a digitalizáció a bankokat?

A digitalizáció egyértelműen a 21. század legmeghatározóbb trendje, az elmúlt bő két évtizedben az élet számos területét újította meg, és emberek millióinak tette könnyebbé a mindennapjait. A kommunikációtól kezdve az oktatáson át egészen a pénzügyekig, számtalan innovatív megoldással találkozhattunk az elmúlt évek során.

GettyImages-1235199050

Fotó: Silas Stein / picture alliance / Getty Images

Ezzel párhuzamosan az évszázad egyik legnagyobb kihívása a klímaváltozás. Ennek orvoslására számos innovatív megoldás született már, és maga a digitalizáció is nagyban segíthet a klímaváltozás elleni harcban. Számos vállalat meg is kezdte működése „zöldebbé tételét”, aminek szerves része a digitalizáció. 

Hirdetés

A folyamat természetesen a bankokat is érinti, az utóbbi években el is kezdték az átalakítást. De mennyire lehet „zöld” a banki digitalizáció és a felhőalapú átállás? A folytatásban erre keressük a választ.

Kényelmesebben, gyorsabban, hatékonyabban

A bankok szolgáltatásaik egyre szélesebb körét teszik hozzáférhetővé digitális formában. Ennek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban tudnak dolgozni, miközben ügyfeleiknek kényelmesebb és egyszerűbb a pénzügyi tranzakciók végrehajtására.

Az online bankolás révén az ügyfelek folyamatosan (a hét minden napjának minden órájában) hozzáférnek a bankszámlájukhoz és a banki szolgáltatásokhoz, ami javítja az ügyfél-elégedettséget, és növeli a banki tranzakciók számát. 

Felhőből nézve szebb a kép

Na de milyen hatással van mindez a környezetre? Ebből a szempontból a banki digitalizációnak és a felhőre való átállásnak számos pozitív hatása van. Kevesebb bankfiókra van szükség például, amiből eredően csökkenthető a felépítésükhöz és üzemeltetésükhöz szükséges energia, de megspórolható a fizikai fiókokhoz való utazás során keletkező károsanyag-kibocsátás is.

Egy másik fontos előny a papírhasználat csökkentése, amihez az elektronikus dokumentumok kezelése és a digitális aláírás alkalmazása járulhat hozzá érdemben.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/fintech/2023/01/17/fintech-digitalizacio-bank-penzugy-klimavaltozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Virtuális fizetési kártyát fejlesztettek ki

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a most zárult SafetyCard – marketing felülettel kiegészített bankkártya nélküli …