2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mégsem olyan veszélyes a Covid az idősekre, mint gondoltuk?

Hirdetés

Mégsem olyan veszélyes a Covid az idősekre, mint gondoltuk?

Bár az utóbbi időben a fiatalokat is egyre többen és aktívabban figyelmeztetik, lassan egy éve jól ismert mantra a koronavírussal kapcsolatban, hogy az idősek nagyon vigyázzanak magukra, mert a Covid-fertőzés elsősorban az ő életüket, egyben a krónikus betegek életét követeli.

Az óvatosság és a fokozott védekezés létjogosultságát nem megtagadva ugyanakkor a statisztikák némileg mást mutatnak, más tanulságokat tartogatnak – hívja fel a figyelmet Rockenbauer Antal.

Rockenbauer Antal

Rockenbauer Antal

A fizikaprofesszor, a BME és az ELTE címzetes egyetemi tanára, egyben a Természettudományi Kutatóközpont (TTK) nyugalmazott tudományos tanácsadója ugyanis a koronavírus elhalálozási adatainak tekintetében azt mondja, a koronavírus-járvány az idősebb, 65 év feletti korosztályt nem sújtja valójában olyan mértékben, mint ahogy azt általában a közvélekedés számon tartja. 

Hirdetés

Mindez azért is nagyon fontos a szakember szerint, mert a jelenlegi, egyébként is feszült helyzetben rengeteget számít, hogy mennyire reális az idősebb, illetve a fiatalabb korosztály veszélyérzete.

Nem vagyok járványszakértő, fizikusként azonban nagy gyakorlatom van az adatok statisztikai feldolgozásában, így felmerült bennem, mi lehet az egyre aggasztóbb hírek mögött; ma több mint háromszázan hunytak el koronavírus következtében. Ilyenkor mindig következetesen kiemelik, hogy többségében idős és krónikus betegek. Vajon mennyiben indokolt ezt kihangsúlyozni, hiszen az élet velejárója, hogy minél idősebb valaki, a halálozási kockázat eleve sokkal nagyobb

– mondta el Rockenbauer Antal az Indexnek, hogy egész pontosan mi motiválta arra, hogy rendszerezze a halálozási statisztikákat, majd a számsorok mögé nézzen, és ezek alapján hiteles képet alkosson arról, hogy a koronavírus-fertőzés mekkora valós kockázatot jelent a különböző korosztályokra, különös tekintettel a 65 év felettiekre. Azaz a halálozási kockázat, amely az élet természetes velejárója, hogyan változik meg a vírus hatására.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/04/koronavirus-veszelyes-idosek-fiatalok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már lehet nevezni a Brillante párlatversenyre

Már lehet nevezni a Brillante párlatversenyre

Elindult a nevezés a Brillante – 2021 elnevezésű nemzetközi párlatversenyre, amely évek óta a Gyulai …