2023. február 3., péntekMa Balázs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Balázs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mégsem lesz olyan drasztikus 2023, mint tavaly jósolták

Hirdetés

Mégsem lesz olyan drasztikus 2023, mint tavaly jósolták

Az eurózóna éves szintű inflációja 9,2 százalék volt decemberben, ami így a második egymást követő hónapban csökkent az októberi 10,7 százalékos rekordszintről.

Az enyhe tél csökkentette a gázhiány kockázatát és enyhítette az energiaárakat, miközben a fogyasztói bizalom és az üzleti várakozások az egész euróövezetben javultak az elmúlt hónapokban.

Andrea Orcel, az UniCredit olasz bank vezérigazgatója szerint a legújabb adatok arra utalnak, hogy az euróövezet dacolhat a közgazdászok előrejelzéseivel, és elkerülheti a recessziót – ismertette a Reuters.

A bank vezérigazgatója a Világgazdasági Fórum davosi szervezői által hétfőn bemutatott felmérésre reagálhatott, amelyben a világ vezető közgazdászait kérdezték a jövő évi gazdasági kilátásokról. A megkérdezettek közgazdászok kétharmada 2023-ban globális recesszióra számít.

Hirdetés

Oszladoznak a sötét felhők Európa felett

Habár az euróövezeti infláció az utóbbi két hónapban csökkent, és decemberben 9,2 százalékon állt, továbbra is jóval az Európai Központi Bank kétszázalékos célkitűzése felett maradt.

Az Ukrajna orosz invázióját követően elszálló élelmiszer- és energiaköltségek hatalmas nyomást gyakoroltak az euróövezet gazdaságára, és arra késztették az Európai Központi Bankot (EKB), hogy meredek kamatemelések sorozatával próbálja meg kordában tartani az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/18/recesszio-davos-unicredit-otp-valsag-inflacio-gaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dimenziót ugrottunk, megérkeztünk a drága élelmiszerek világába

Dimenziót ugrottunk, megérkeztünk a drága élelmiszerek világába

A várakozásoknak megfelelően ugyan csökkent, de csak elenyésző mértékben a Takarék AgrárTrend Index értéke 2022 …