2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megnyílt Németország első kikötője, ahova cseppfolyósított földgázt szállíthatnak

Hirdetés

Megnyílt Németország első kikötője, ahova cseppfolyósított földgázt szállíthatnak

Már rövid távon is segítheti Németország energiaellátását a most megnyílt kikötő – mondta Christian Meyer, Alsó-Szászország környezetvédelmi minisztere. A Deutsche Welle szerint egy norvég hajó érkezik december elején a most átadott kikötőbe, és az alakítja majd vissza a cseppfolyósított földgázt.

Meyer hangsúlyozta, hogy ezt csak átmeneti megoldásnak szánják, mert a cél az, hogy hidrogénnel és más megújuló energiaforrásokkal helyettesítsék a földgázt. Az ukrajnai háború előtt az orosz energiaszállítások meghatározó szerepet játszottak Németország fogyasztásában. Azóta viszont megindult a diverzifikáció: a Közel-Keletről éppúgy vásárolnak cseppfolyósított földgázt, mint az Egyesült Államokból.

Németország gáztárolói 100 százalékban megteltek, ez jó hír a fűtési szezon kezdetén. A folyamatos gázutánpótlásra azonban szükség van, ezért a rendőrség kiemelt figyelemmel kíséri az új kikötőt, ahova a cseppfolyósított földgáz érkezik majd. Különösen arra a 26 kilométeres csővezetékre koncentrál a rendőrség, amely összeköti a kikötőt a gáztárolóval – írja a Der Spiegel. A lap szerint konkrét terrorfenyegetést még nem kaptak, de az Északi áramlat 1 és 2 elleni akció során sem volt előzetes figyelmeztetés.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221116_Megnyilt_Nemetorszag_elso_kikotoje_ahova_cseppfolyositott_foldgazt_szallithatnak#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a kilenc pont, amire Brüsszel 2300 milliárd forintot fizet Magyarországnak

Itt a kilenc pont, amire Brüsszel 2300 milliárd forintot fizet Magyarországnak

Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének célja elsősorban a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásainak ellensúlyozása, illetve …