2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megnéztük, mennyit spórolhatnak a hitelesek a kormány kamatstopján

Hirdetés

Megnéztük, mennyit spórolhatnak a hitelesek a kormány kamatstopján

Orbán Viktor a csütörtöki kormányülés után jelentette be, hogy október végi szinten rögzítik a lakossági jelzáloghitelek kamatait. Az intézkedés január elején lép hatályba, és június végéig, azaz a járványügyi veszélyhelyzet végéig tart. Mindez azt jelenti, hogy a februári törlesztőrészlet már alacsonyabb lesz a korábbiaknál.

A kormány mostani döntéséhez egy majdnem fél éve kezdődött folyamat vezetett. 2021 júniusától az MNB – ellensúlyozandó a növekvő inflációt – kamatemelésbe kezdett, amely nemcsak az alapkamat, hanem a referenciakamatok megemelkedését is eredményezte. A változó kamatozású lakossági hiteleket befolyásoló referenciakamatok közül a legfontosabb a három hónapos bankközi kamatláb, vagyis a BUBOR, amely a jegybanki kamatemelések miatt ugyancsak emelkedni kezdett:

Egyes becslések szerint emiatt csaknem félmillió hitelfelvevőnek kellett magasabb törlesztőrészlettel számolnia az elmúlt hónapokban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/22/kamat-hitel-orban-viktor-bank-kamatstop-reszlet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Behúzza a féket az infláció a magyar gazdaságban

Behúzza a féket az infláció a magyar gazdaságban

2022 az infláció letörésével kapcsolatos törekvésekről és a bizonytalanságról szól majd globálisan és a magyar …