2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Meglódulhatnak a húsárak

Hirdetés

Meglódulhatnak a húsárak

A gabonaágazat szakértői szerint hosszú távú áremelkedést jelent a takarmányárak 30-40 százalékos növekedése, amit az állattenyésztők már nem tudnak kigazdálkodni, és ez az állati eredetű termékek, így a húsok árában fog jelentkezni – hívta fel a figyelmet Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke, aki elmondta; a takarmánygabonák ára 50-70 százalékkal is magasabb, mint egy évvel ezelőtt, és mivel a termelési költségek mintegy kétharmadát teszi ki a takarmány, ezért ezt a költséget nem tudják már tovább vállalni.

Ha a takarmánygabona ára nem csökken, megjelenik annak hatása a boltok polcain is.

Hirdetés

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a takarmánynövények áremelkedése nem csupán a hústermékekre van hatással, de a tojás és tejtermékek árai is feljebb kúsznak.

Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnöke, a Magyar Mezőgazdaságnak arról számolt be, hogy az a gazdasági szereplő, aki túl akarja élni ezt a helyzetet, annak ezeket a költségnövekedéseket be kell építenie a termékei árába. Mindazonáltal ez nem megy egyik napról a másikra, fel kell rá készíteni a kereskedelmi láncokat és a fogyasztókat is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/29/a-husarak-felfele-tartanak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

3,7 millió lehet az éves tandíj, és havi hatmilliós fizetés is kinéz az oktatóknak a Fudanon

3,7 millió lehet az éves tandíj, és havi hatmilliós fizetés is kinéz az oktatóknak a Fudanon

A Direkt36 megszerezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) háttérszámításait a Fudan Egyetmről, amelyet a dél-pesti …