A vatikáni uborka alapvetően nem különbözik az általunk általában elkészített uborkáktól. Ropogósak és lédúsak, de érdekes édes-savanykás ízük van, és némileg eltérnek a megszokott kis sózott, savanyított vagy konzervált uborkáktól.
Mitől különleges a vatikáni uborka? Egy olyan összetevő az oka, amit az uborka mellett nem szoktunk látni, írja a lap. A vatikáni uborka egyedi ízéért a mazsola a felelős.
Magyarország az éves termésmennyiség alapján a 70-80. hely között áll a világ országai között, a legnagyobb termesztőországok: Kína, Oroszország, Törökország.
Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230818-uborka-eltetel.html
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!