2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Meglepő hírek érkeztek a Booking.com-ról

Meglepő hírek érkeztek a Booking.com-ról

Ahogy az Origo is megírta: hetek óta akadozva fizeti ki a szállásadóknak a nekik járó foglalási díjakat a Booking.com. Első körben előre tervezett és bejelentett informatikai karbantartásról volt szó, ennek azonban azóta többször is módosított határideje is lejárt már, és még mindig vannak hazánkban is, akik nem kapták meg akár millió forintos nagyságrendű utalásaikat sem. A fennakadás mögött az anyavállalat frissen publikált eredménybeszámolója alapján anyagi okok szinte biztosan nem állhatnak.

A Booking.com mögött álló vállalat, a Booking Holdings ugyanis kirobbanó negyedéves adatokról számolt be nemrég közzétett gyorsjelentésében. A csoport bevétele 27 százalékkal, 5,5 milliárd dollárra ugrott éves viszonylatban, nyeresége pedig hatalmasat, 51 százalékkal, 1,3 milliárd dollárra nőtt. Az egy részvényre jutó eredmény 66 százalékkal, 34,89 dollárra emelkedett.

Egyszer már megállapították a portál jogsértő gyakorlatát

A GVH fogyasztóvédelmi típusú (és az ahhoz hasonló, üzletfelek döntéseit tisztességtelen befolyásolásával kapcsolatos) eljárásainak célja a tisztességes verseny biztosítása azokban az esetekben, amikor egy valószínűsíthetően jogsértő piaci gyakorlat torzíthatja a versenyfolyamatokat.

Ezen hatáskörében a magyar nemzeti versenyhatóság 2020 tavaszán sikeresen fellépett a Booking.com üzemeltetőjével szemben, amikor több vonatkozásban is jogsértőnek találta a holland multicég honlapján folytatott, fogyasztókkal szembeni kereskedelmi gyakorlatot – emlékeztetnek rá.

A nemzeti versenyhatóság minden idők legmagasabb hazai fogyasztóvédelmi bírságát, 2,5 milliárd forintot szabott ki a portál holland üzemeltetőjére, amelynek emellett a GVH Versenytanácsának döntés nyomán módosítania kellett a jogsértőnek bizonyult gyakorlatait is.

A GVH jelezte továbbá, hogy a Booking.com B.V. ez utóbbi ügyével kapcsolatban jelenleg is utóvizsgálat van folyamatban, amely során a nemzeti versenyhatóság azt vizsgálja, hogy a Booking.com maradéktalanul eleget tett-e a GVH Versenytanácsának döntésében foglaltaknak.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230808-booking-com-szallashelykozvetites-szallashely-csod.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: 54 milliárd forintos beruházással és 300 munkahellyel érkezik Magyarországra a LEGO-csoport

Szijjártó Péter: 54 milliárd forintos beruházással és 300 munkahellyel érkezik Magyarországra a LEGO-csoport

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a dán tulajdonosi hátterű LEGO Manufacturing Kft. új beruházásának …