2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megkezdődött az ácsi katódanyag-gyár építése

Hirdetés

Megkezdődött az ácsi katódanyag-gyár építése

Napra pontosan egy évvel azután, hogy a felek bejelentették az ácsi katódanyag-gyár építését, június 21-én helyére került az első tartóoszlop a majdani csarnok területén. Ezzel megkezdődött a 41 ezer négyzetméteres létesítmény építése – jelentette be Fülöp Ferenc, a Bamo Technology Hungary Kft. közkapcsolati igazgatója az ácsi munkabizottság legutóbbi ülésén.

A testület tagja többek között az ácsi polgármester, a jegyző, több képviselő, a környező települések polgármesterei, a helyi civil szervezetek képviselői, valamint az Ácson 1,3 milliárd eurós beruházással katódanyaggyárat építő BAMO Technology Hungary Kft. is. Az ülésen a vállalat képviselője tájékoztatást adott a projekt jelenlegi állásáról, valamint válaszolt az elmúlt hetekben felmerült kérdésekre – tájékoztattak hétfőn egy közleményben.

Játszóteret építtettek, és Ácsra költöztek a kínaiak

Az eseményen Fülöp Ferenc felidézte: a cég május 3-án kapta meg az egységes környezethasználati engedélyt, május 21-én pedig az építési engedélyt, ezek alapján indulhatott el a munka Ács határában. Nincs halasztó hatálya a beruházásra nézve annak sem, hogy a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége keresetet nyújtott be a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal ellen a beruházás környezethasználati engedélyével kapcsolatban.

Hirdetés

A BAMO együttműködik a Győri Törvényszékkel a folyamatban és minden szükséges információt rendelkezésre bocsát.

A cég már aktívan jelen van az ácsi mindennapokban: május 22-én átadták azt a játszóteret, amely a BAMO 20 millió forintos támogatásából épült, és mintegy 10 kínai kollégájuk már május eleje óta Ácson lakik. A cég az Ács Városi Vigasságokat is támogatta

– ismertették a közleményben. A beszámoló szerint a munkabizottság ülésén elhangzott: számos jelentős állami beruházás megvalósításáról is döntés született az elmúlt időszakban:

  • 27 milliárd forintból felújítják a térség víziközmű-hálózatát, ezzel nő a környező települések ellátásbiztonsága,
  • egy új szennyvíztisztító telep is épül, a jelenleginél mintegy kétszer nagyobb kapacitással,
  • további 17 milliárd forintból fejlesztheti az úthálózatot a Magyar Közút, valamint kerékpárút is épül Bana és Ács között.

Egy korábbi sajtótájékoztatón részletesen is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/07/01/acs-bamo-katodanyag-gyar-fulop-ferenc/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztésére

Nagy István agrárminiszter bejelentése szerint a nagyobb, komplex projekteket támogató, Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című felhívást …