2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megjelent a rendelet a falusi kisboltok 8 milliárdos támogatásáról

Hirdetés

Megjelent a rendelet a falusi kisboltok 8 milliárdos támogatásáról

Jövőre 8 milliárd forint pluszpénzre pályázhatnak a falusi kisboltok, az erről szóló rendelet a hétfő késő esti Magyar Közlönyben jelent meg. A pénzt a kormány azért teszi elérhetővé, hogy ezzel segítsen az üzleteknek a megnövekedett költségek fedezésében.

A pénzre a Magyar Falu Program keretében lehet majd pályázni, az összeget Varga Mihály pénzügyminizternek kell majd átcsoportosítania a 2023-as költségvetésben, január 15-ig.

A pályázatok kiírásáért Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos felel. Gyopáros már hétfőn beharangozta a 8 milliárdos mentőövet a Facebookon, erről lapunk is beszámolt. Azt írta, boltonként milliós nagyságrendű összegeket lehet majd elnyerni, egyszeri, egyösszegű támogatás formájában. A támogatásra minden, kétezer fő alatti településen működő kisbolt pályázhat. A pénzt működési támogatásra, például bérköltségre vagy rezsiköltségre lehet majd költeni. A pályázatok a Bethlen Gábor Alapkezelő oldalán jelennek meg, a kiírás 2023 elején várható.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221115_falusi_kisboltok_8_milliard_palyazat_rezsi#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Még nincs vége a drágulásnak az Európai Központi Bank szerint

Még nincs vége a drágulásnak az Európai Központi Bank szerint

Az Európai Központi Bank (EKB) tovább emeli a kamatokat annak ellenére is, hogy lassul az …