2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Meghosszabbították a korrupció miatt őrizetbe vett volt EP-alelnök fogvatartását

Hirdetés

Meghosszabbították a korrupció miatt őrizetbe vett volt EP-alelnök fogvatartását

Meghosszabbította az Európai Parlamentet (EP) érintő korrupciós ügy egyik gyanúsítottja, Eva Kaili volt görög szocialista képviselő, a testület leváltott alelnökének fogvatartását a belga ügyészség – jelentette a Le Soir belga napilap.

A lap szerint a szövetségi ügyészség elutasította Eva Kaili ügyvédeinek kérését, akik azt kezdeményezték, hogy a volt képviselőt lássák el elektromos nyomkövetővel, majd engedjék szabadon.

“A szövetségi ügyészség úgy véli, hogy fennáll a szökés, a harmadik féllel való összejátszás és a bizonyítékok megsemmisítésének kockázata” – idézték Eva Kaili egyik ügyvédjét, André Riszopuloszt. A döntés értelmében a volt képviselőnek Eva Kailinak még legalább egy hónapot kell vizsgálati fogságban töltenie, jogi képviselőinek 24 órájuk van, hogy fellebbezzenek a döntés ellen.

Hirdetés

Eva Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként. Lakásában nagy mennyiségű készpénzt találtak.

Csütörtökön ügyvédei közölték, hogy a volt képviselő továbbra is tagadja az ellene felhozott vádakat, és azzal vádolták a belga igazságszolgáltatást, hogy Eva Kailit “nehéz körülmények” között tartják fogva: a múlt héten több mint 16 órát kellett magánzárkában töltenie, és eddigi hathetes fogvatartása alatt csupán kétszer láthatta 23 hónapos gyermekét.

Eva Kaili élettársát, Francesco Giorgit ugyancsak decemberben vették őrizetbe. Az olasz férfi, aki egy belga szocialista EP-képviselő, Maria Arena asszisztenseként dolgozott korábban, az őrizetbe vétele után nem sokkal vallomásában beismerte: tagja volt egy olyan lobbiszervezetnek, amelyet Marokkó és Katar is arra használt, hogy beavatkozzon az Európai Parlament döntéseibe.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230119_katargate_eva_kaili_fogvatartas_letartoztatas_korrupcio_Europai_Unio#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt …