2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megemeli a Mészáros Alapítvány a havi ösztöndíj összegét

Megemeli a Mészáros Alapítvány a havi ösztöndíj összegét

Közleményükben azt írták, mintegy 140 ösztöndíjas hallgató részvételével sikeresen lezajlott az alapítvány hetedik alkalommal megrendezett konferenciája Balatonalmádiban, ahol a legkiemelkedőbb diákelőadók külön díjazásban részesültek.

Sisa András, a kuratórium tagja az eseményen bejelentette, a következő tanévtől még magasabbra emelik a pályázható ösztöndíjak havi összegét.

A Mészáros Lőrinc által megálmodott Mészáros Alapítvány fennállása óta csaknem 1200, a Vál-völgyében – Felcsút, Alcsútdoboz, Tabajd, Vál, Vértesacsa vagy Kajászó községekben – élő, felsőoktatásban tanuló hallgató nyert ösztöndíjat több mint 700 millió forint nagyságrendben

– olvasható a közleményben.

A pályázható támogatás alapösszege a következő tanévtől az eddigi havi 75 ezerről 100 ezer forintra, a legjobban teljesítő hallgatók ösztöndíja pedig 100 ezerről 150 ezer forintra növekszik.

Majd hozzátették: az ösztöndíj elnyerésének egyik feltétele – a tanulmányi teljesítményen túl –, hogy a diákoknak részt kell venniük évente egyszer az alapítvány konferenciáján, ahol az őket érdeklő legizgalmasabb és legaktuálisabb témákat jeles szakértőkkel járják körül előadások, illetve kerekasztal-beszélgetések formájában.

Megvannak a győztesek is

Emellett minden ösztöndíjasnak prezentációt kell beküldenie tanulmányi területének egy általa választott témájáról, kutatásáról. A Mészáros Alapítvány legfontosabb célja ugyanis az anyagi hozzájárulás mellett az, hogy érdemi tudás megszerzésére ösztönözze a hallgatókat a felsőfokú […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/28/meszaros-lorinc-meszaros-alapitvany-osztondij-hallgatok-tamogatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nagy Márton belengette, hogy mennyivel emelkedhet a minimálbér

Nagy Márton belengette, hogy mennyivel emelkedhet a minimálbér

Nagy Márton azt mondta, a gazdasági növekedés kulcsa a reálbérek növekedése, ami szeptembertől várható, és …